BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Na verplicht jaartje weggeweest is Boelbeurs terug

Foto NSK
Foto NSK
Dit weekend vindt in zaal Kubox te Kuurne de 26 ste editie plaats van de boelbeurs, een samenwerking tussen KWB Kuurne en het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne.  “De boelbeurs startte ooit in zaal Sint-Pieter met als doel mensen samen brengen en recycleren en duurzaamheid te stimuleren door de aangeboden spullen een tweede leven te geven”, vertelt Marc Plets van de boelbeurs, “Toen plotseling door omstandigheden een deel van het plafond was naar beneden gekomen van de Sint-Pieterszaal dienden we snel uit te kijken naar een andere locatie en deze vonden we in Kubox.  Eigenlijk is onze beurs er nooit meer weggegaan.  Dit jaar presenteert de Boelbeurs de tweedehandsspullen van zo’n 120 mensen.  Van die 120 lijsten omvat de grootste binnen gebrachte lijst  zo’n 500 artikelen die hoofdzakelijk CD’s, boeken en strips omvat.  Kledij en schoenen zijn niet terug te vinden op onze beurs.   Speelgoed, strips, CD’s, boeken, en verschillende andere tweedehandsspullen des te meer.   Om alles in goede banen te leiden worden dit weekend zo’n 100 vrijwilligers ingezet.”  Wie zijn tweedehandsgoederen toevertrouwd aan de boelbeurs dient 20% af te staan van zijn vraagprijs.  Deze opbrengst wordt dan verdeelt onder de twee organiserende verenigingen.  Twee jaar terug mocht de beurs tijdens de twee dagen dat ze geopend is 1500 bezoekers ontvangen.  Wie een bezoekje  brengt aan de Boelbeurs betaalt 2,5 euro inkom.  Morgen zondag is de beurs doorlopend geopend van 9 tot 17 uur.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 november 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online