BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Rookontwikkeling na brand in schoorsteenkanaal, rookmelder voorkomt erger

Foto NDZ
Foto NDZ
Zaterdagavond rukte de brandweer uit naar slagerij-traiteur De Loof langs de Menenstraat in Wevelgem. Toen de slager tegen sluitingstijd nog bezig was met het bedienen van klanten, stapte plots nog een klant binnen, die hem wees op een alarm die afging.  Dat alarm bleek afkomstig van één van de rookmelders.  “Toen we zowel op zolder als in de kelder rookontwikkeling vaststelden, vonden we niet meteen een oorzaak. We wisten ook niet of de rookontwikkeling afkomstig was van bij ons, dan wel van bij onze buren van kinderdagverblijf “De bengeltjes”, waardoor we de brandweer verwittigden”, vertelt de slager.  Na wat zoekwerk in zowel het gebouw waarin de slagerij is gevestigd als bij de buren van kinderdagverblijf “De Bengeltjes” werd de oorzaak gevonden.  Een vogelnest in het schoorsteenkanaal van de slagerij had vuur gevat en was deels naar beneden gevallen, waardoor er zowel op zolder als in de kelder sprake was van rookontwikkeling. Na een grondige inspectie en reiniging van het schoorsteenkanaal was alle gevaar geweken en konden de brandweerlui naar de kazerne terugkeren

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 november 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Schoorsteenbrand Jonkershove

Schoorsteenbrand Jonkershove

JONKERSHOVE – Donderdagvoormiddag iets voor 10.00u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in de Pastoor Costenoblestraat in Jonkershove, bij Houthulst. Bewoners merkten een hevige