BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Geen kopzorgen bij organisatoren Kuurne-Brussel-Kuurne over viptenten gezien VIPS ook anders kunnen ontvangen worden

NSK_7635_(770_x_550)kopie De voorbereidingen voor Kuurne-Brussel-Kuurne zijn in volle gang.  Daarbij wordt actief ingespeeld op de wijzigingen die geregeld doorgevoerd worden door het overlegcomité.  “Gezien Cyclocross kan plaatsvinden zonder publiek, hebben wij er goed oog op dat ook wielerwedstrijden op de baan zullen kunnen doorgaan in het voorjaar en zo ook alle voorjaarsklassiekers zullen kunnen gereden worden met of zonder publiek”, opent Geert Penez, voorzitter van Kuurne-Brussel-Kuurne, “Uiteraard koesteren wij de hoop dat wielerliefhebbers onze wedstrijd langs de weg en aan de start en finish zullen kunnen beleven, maar we zijn al blij als Kuurne-Brussel-Kuurne net als vorig jaar zal kunnen plaatsvinden.  Mocht dit ook in 2022 zonder publiek gebeuren, kan ik nu reeds melden dat onze plaatselijke bakkers er opnieuw zullen voor zorgen dat er toch wat extra KBK – sfeer in de huiskamer zal kunnen aanwezig zijn dankzij de KBK – Taart!”  Afgelopen weekend kwamen de organisatoren van Omloop Het Nieuwsblad nog met het nieuws dat er geen viptenten komen door de onzekere coronasituatie tijdens hun wedstrijd.  Aanvankelijk werd nog gedacht een lunch te kunnen organiseren maar ook deze plannen werden ondertussen reeds opgeborgen, aldus Geo De Cleer van het Omloop Finish Team.  “De knoop doorhakken of er al dan niet VIP – tenten kwamen tijdens de wielerwedstrijd Kuurne – Brussel – Kuurne hoefde bij ons niet, gezien we reeds vorig jaar al hadden beslist dat deze er niet kwamen”, gaat Geert Penez verder, “We wilden terug naar onze roods, waarbij er een VIP event was voorzien op domein Maelstede.  Uiteraard zal dit plaatsvinden volgens de geldende regelgeving van dat moment en als het wettelijk kader het toelaat.  Onze coronamanager volgt alvast daarbij alles op de voet op.”  Aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne worden alvast 17  UCI World Tourploegen verwacht.   Het Vlaamse openingsweekend staat geprogrammeerd op 26 en 27 februari met op zaterdag Omloop Het Nieuwsblad en op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 december 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport