BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

School geëvacueerd na oververhitting verwarmingsketel

School geëvacueerd na oververhitting verwarmingsketel
Foto: FVL
In Koekelare werden maandagvoormiddag 126 kinderen van de Vrije Basisschool de Negensprong geëvacueerd nadat een juf had opgemerkt dat er rook uit de kelder opsteeg. De evacuatie verliep vrij vlot en omwille van de koude werd besloten om de sleutel van de kerk te halen en de leerlingen naar de kerk te laten gaan die vlakbij is gelegen. Paniek was er niet, maar de kinderen waren toch wel onder de indruk. Brandweer Westhoek stelde bij aankomst rookontwikkeling vast in de kelder van het schoolgebouw, waar de verwarmingsketel staat. Volgens brandweerkapitein Filip Vandenberghe van Brandweer Westhoek – Post Koekelare was de verwarmingsketel oververhit geraakt waardoor er rookontwikkeling was ontstaan. Na ventilatie van de kelder, konden de 120 leerlingen terug naar de klas. De verwarmingsketel werd buiten dienst gesteld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 januari 2022
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws