BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Ontploffing in naverbrander koffiebranderij Bako

Ontploffing in naverbrander koffiebranderij Bako
Foto: FVL
Dinsdagvoormiddag omstreeks 11.14u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een industriebrand in industriezone Fleterenlaan te Vleteren. Bij koffiebranderij Bako Koffie was een naverbrander ontploft en was er brand uitgebroken. In een naverbrander wordt de lucht uit de koffiebrander nogmaals verbrand. Dit verminderd rook en geur tot 90%. Het aanwezige personeel heeft gelukkig attent gereageerd en gas- en elektriciteitstoevoer meteen afgesloten. Niemand raakte gewond. In afwachting van de komst van de brandweer probeerde het personeel met een tuinslang het vuur te blussen. De brandweer heeft dan de naverbrander gedemonteerd en het resterende vuur kon snel geblust worden. Toch is de schade aanzienlijk, hoewel de installatie nog maar een 5-tal jaar in dienst is.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 februari 2022
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen