BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Woning onbewoonbaar nadat gas uit schuimpistool ontsnapt en steekvlam veroorzaakt

Woning onbewoonbaar nadat gas uit schuimpistool ontsnapt en steekvlam veroorzaakt
Foto FVL
Zaterdagavond omstreeks 21 uur ontstond brand in een woning in de Nieuwstraat te Houthulst.  De bewoner van het pand was op dat ogenblik herstellingswerkzaamheden aan het uitvoeren aan een aquarium en gebruikte daarvoor een PUR-schuimpistool toen het plotseling misliep.   Om een nog onduidelijke reden ontsnapte er plots een hoeveelheid gas uit het schuimpistool die een steekvlam teweeg bracht, gevolgd door brand die zich beperkte tot de kamer.   Brandweer Westhoek en Brandweer Midwest werden ter plaatse geroepen om de brand die was ontstaan te blussen. De bewoner liep lichte brandwonden op in het gezicht en kampte ook met rookintoxicatie. Ook de vrouw van het slachtoffer en twee jonge kinderen kregen ter plaatse zuurstof toegediend omwille van rookintoxicatie. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis met lichte brandwonden. Volgens Kapitein Crombez van Brandweer Westhoek zorgden hoge CO-waarden en het aanwezige roet in de woning ervoor dat het pand tijdelijk onbewoonbaar werd verklaard gezien de omstandigheden te onveilig waren om de kleine kinderen in de woning te laten slapen. De woning dient eerst grondig verlucht en gepoest te worden voordat het gezin er opnieuw zijn intrek kan in gaan nemen. Na het poetsen en verluchten kunnen de bewoners opnieuw de CO-waarde laten meten in de woning om te zien of ze er veilig kunnen terugkeren. Wellicht kon het gezin voorlopig bij familie terecht. Burgemeester Joris Hindyckx van Houthulst kreeg alvast geen vraag voor het ter beschikking stellen van een woning, maar bekijkt vandaag of dit eventueel nog nodig is.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal