BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Werkzaamheden om Kuurne een nieuw hart te geven op Valentijnsdag van start gegaan

Start centrumvernieuwing 1 NSK   Sinds maandagmorgen zijn in het gemeentecentrum van Kuurne de werkzaamheden van start gegaan die het hart van Kuurne in een nieuw jasje moeten gaan stoppen.   Het startschot van deze werkzaamheden werd gegeven ter hoogte van de Vlaskouter.  In een eerste fase zullen de Vlaskouter, Kerkstraat, Generaal Eisenhowerstraat, de Tramsatie en het Marktplein onder handen worden genomen. In een tweede fase die gepland staat vanaf augustus zouden dan de Doornenstraat, Harelbeeksestraat en Koning Albertstraat aangepakt worden.  Naast een metamorfose van het gemeentecentrum van Kuurne wordt tijdens de werkzaamheden ook werk gemaakt om alle verouderde nutsvoorzieningen te vernieuwen. centrumvernieuwing “Symbolischer kan niet, de werkzaamheden die het hart van Kuurne zullen vernieuwen worden aangevat op Valentijn’, opent burgemeester Francis Benoit, “Wie in de werfzone woonachtig is mag vandaag naast een infobrief waarin de bewoners worden ingelicht hoe de werkzaamheden zullen verlopen ook een chocoladen hartje verwachten.  Wie niet in de werfzone woonachtig is, wordt op onze wekelijkse marktdag van woensdag 16 februari getrakteerd op een hartje.  We beseffen dat we moeilijke tijden te gemoed gaan en houden eveneens ons hart vast maar we hebben alvast het volle vertrouwen in het team die deze werkzaamheden tot een goed einde zal brengen.” Start centrumvernieuwing 2 NSK Dat deze werkzaamheden hinder met zich zullen meebrengen beseft het gemeentebestuur maar al te goed, al wordt beklemtoond dat deze hinder tot het strikte minimum zal beperkt worden.  Via bewegwijzering wordt het verkeer die Kuurne zal aandoen alvast de juiste weg gewezen.  Daarnaast kunnen bewoners met vragen over de werkzaamheden wekelijks op dinsdagvoormiddag van 11 tot 11.30 uur terecht in het werfsecretariaat die gevestigd is in het oude gemeentehuis in de Kerkstraat, om de correcte antwoorden te krijgen op de vraag die ze hebben.  Dringende problemen kunnen dan weer gemeld worden op het nummer 03/450.45.45.  Tevens kiest de gemeente ervoor om maximaal in te zetten op communicatie.  Naast een Watts app groep, zal de gemeente Kuurne ook via diverse andere kanalen communiceren over de werkzaamheden. Start centrumvernieuwing 6 NSK “Tijdens de werkzaamheden zetten we maximaal in op veiligheid en mobiliteit”, vult schepen Annelies Vandenbussche aan, “Geen evidentie want weet dat er tijdens de centrumwerken ook grote bouwwerven zijn met onder meer de bouw van de Vlastuin van ‘Eigen Gift, Eigen hulp’, de school VBS Sint-Michiel, Spes Nostra en kleinere werven.”  Tijdens de werkzaamheden krijgen de plaatselijke handelaars alvast de belofte van de gemeente Kuurne dat alle handelszaken te voet bereikbaar zullen blijven.   Om de plaatselijke handel te steunen besloot ook het Braderiecomité reeds om een commerciële actie op te zetten ter promotie van de plaatselijke handel.  Alle info omtrent deze centrumvernieuwing is terug te vinden via www.kuurne.be/centrumvernieuwing.  De beëindiging van deze eerste fase, die de meeste hinder met zich zal meebrengen, van deze werken wordt voorzien tegen de zomer.  Telkens er een fase wordt afgerond, beloofd de gemeente Kuurne, een werfcafé te organiseren. Start centrumvernieuwing 7 NSK Start centrumvernieuwing 5 NSK Start centrumvernieuwing 4 NSK Start centrumvernieuwing 3 NSK  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 februari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws