BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Eli Iserbyt en Oshin Derieuw gehuldigd als Kuurnse sportlaureaten van 2021

Foto NSK
Foto NSK
Zondagmorgen heeft de Kuurnse sportraad de sportlaureaten voor het jaar 2021 bekend gemaakt.  Bij de meisjes ging deze titel naar Yente Lampaert (12) die onder meer vorig jaar laureaat werd binnen haar categorie op de internationale wedstrijd Global Dance Open samen met haar danspartner en daarnaast ook nog een derde plaats wist weg te kapen met haar danspartner Lise Dumont (12) uit Ooigem van dansschool Dance-Control binnen de gehele streetcategorie in het dansen.  Ook op het Belgisch kampioenschap n Houthalen-Helchteren overtuigde Yente eveneens.   Sportlaureaat bij de jongens werd Achile Dermaux  (12) die lid is als gymnast van Vaste Vuist Lauwe.   Zijn prestaties als toestelturner zijn dan ook van een hoog niveau.  Achile droomt er alvast van om ooit mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen.  Kuurns sportlaureaat 2021 bij de vrouwen is tweevoudig bokskampioen Oshin Derieuw geworden die in 2021 onder meer EBU Europees Welter kampioen werd en tevens de Gant D’ Or in ontvangst mocht nemen.  Veldrijder Eli Iserbyt is Kuurns Sportlaureaat geworden bij de mannen.   Zijn trainingsschema liet echter niet toe om persoonlijk zijn trofee af te halen tijdens de uitreiking.  
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport