BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurne zegt stop tegen amokmakers en drugsdeliquenten op Kuurnse evenementen en fuiven

Foto NSK
Foto NSK
De gemeente Kuurne drijft zijn strijd tegen amokmakers en drugsgebruikers die fuiven of evenementen bezoeken op.  In dit kader zette de gemeente Kuurne zaterdagavond voor het eerst zijn Safe Party Zone concept in.  De primeur was weggelegd voor de fuif Radioactive van KSA Leiezonen.  “Wie een grote fuif, muziekfestival of ander risico evenement bezoekt heeft voortaan de kans gecontroleerd te worden.” vertelt Stijn Verstraete, evenementencoach voor gemeente Kuurne, “Met een programma controleren we of een bezoeker op de zwarte lijst staat.  Dit doen we door de identiteit van iedereen die zich aanbiedt op de fuif te scannen.  De appratuur wordt door de gemeente ter beschikking gesteld aan de organisator van de fuif of evenement.  Als een identiteitskaart wordt gescand worden op het scherm van de tablet geen persoonlijke gegevens vrijgegeven, wel de foto en leeftijd van de persoon die zich aanbied.  Bij personen die een verbod kregen om evenementen bij te wonen wordt een mededeling getoond op het scherm, zonder dat de naam of voornaam of andere persoonlijke gegevens worden vertoond.  Uiteraard blijven we ook verder beroep doen in de toekomst op onze Fuifbuddy’s zodat bij problemen ook deze tussen beiden kunnen komen. “  Met de invoering van de Safe Party Zone wil Kuurne bezoekers en hun ouders een bijkomende veiligheid aanbieden.  Als bezoeker weet je onmiddellijk dat het evenement waar je bent extra aandacht schenkt aan veiligheid.  “Jongeren hebben na een lastige periode heel wat knaldrang”, legt Willem van Wynsberghe, schepen van jeugd uit, “Het opzet van de Safe Party Zone is om de rotte appels die een evenementen verbod kregen duidelijk te maken dat ze niet welkom zijn op Evenementen.  Fuiven en evenementen die meewerken aan de Safe Party Zone zijn dan ook gemakkelijk te herkennen aan het logo van het concept!”  Met deze nieuwe vorm van controle wil de gemeente Kuurne amokmakers en drugsdeliquenten weren van evenementen die plaatsvinden op het Kuurnse grondgebied.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 maart 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online