BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Palmprocessie trekt voor de tweede maal door de Kuurnse straten

Foto NSK
Foto NSK
Onder de titel “Een ezel komt minstens één keer per jaar in de kerk” trok zondagmorgen 10 april onder grote publieke belangstelling voor de tweede maal de palmprocessie door de Kuurnse centrumstraten.  Om klokslag tien uur werd het startschot gegeven van de processie aan het woonzorgcentrum H. Familie nadat eerst de palm van de aanwezigen door pastoor Pastoor Filip Debruyne werd gezegend.  Daarna ging het in processie samen met de met palm beladen ezel  richting Sint-Michielskerk, waarbij onderweg tweemaal zinvol werd halt gehouden voor bezinning.  De eerste Palmprocessie vond plaats in 2019.  Corona zorgde er echter voor dat de volgende twee jaar de processie noodgedwongen niet kon uitgaan.  Aansluitend op de processie volgde een eucharistieviering samen met de ezel in de Sint-Michielskerk.  
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
   

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 april 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws