BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brand in Proxy Delhaize te Zarren

Brand in Proxy Delhaize te Zarren
Foto: FVL
Woensdagmorgen om 7.24u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een brand in een Proxy Delhaize winkel op het Zarrenplein te Kortemark. Een slager van de Buurtslagerij was op weg om de zaak op te starten, toen kreeg hij een melding van de elektriciteit die was uitgevallen. Toen hij aankwam schakelde de man een tweede circuit in, maar ook dat viel uit. Toen merkte hij de brand en rook op in de personeelskeuken en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer kon bij aankomst het gebouw niet binnen en moest een gat zagen in de poort om toegang te krijgen tot het gebouw. Ook de deur van de winkel moest worden opengebroken om de rook te laten ontsnappen. De brand lokaliseerde zich in de keuken en was snel onder controle. De volledige winkel raakte onder een dikke rooklaag en zal een tijdje onbruikbaar zijn. Een tweetal bewoners uit de bovengelegen appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd. De appartementen zijn onbewoonbaar door rook- en roetschade. Gemeente Kortemark zal de bewoners opvangen. Niemand raakte gewond.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 mei 2022
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws

Auto botst tegen elektriciteitspaal

Op Kerstmis reed een 49-jarige bestuurster met haar voertuig, een Audio A4, in de gracht. Het ongeval gebeurde in de Hogestraat te Zarren, deelgemeente van Kortemark.