BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Jacques Rogge-brug geopend op fietssnelweg F7 in Deinze

220531+opening+Jacques+Roggebrug+F7+fietssnelweg+019 Vandaag werd in Deinze de fietsbrug over de Volhardingslaan (N35) officieel geopend. De nieuwe fietsinfrastructuur maakt deel uit van de fietssnelweg F7 tussen Gent, Deinze en Kortrijk.  Naast de grote fietsbrug (Jacques Rogge-brug) over de gewestweg werden er ook twee aanrijhellingen gerealiseerd ter hoogte van de Velostraat aan de oostkant van de gewestweg en ter hoogte van de Sint-Hubertstraat aan de westkant. In totaal maakt dit de brug 600 m lang. Eind april werd de grote stalen brug van 84 ton, ontworpen door studiebureau SBE en gebouwd door metaalbedrijf Aelterman in de Gentse haven, via het water naar Deinze getransporteerd en op haar plaats gehesen. Afgelopen maand werd nog stevig doorgewerkt om alles klaar te krijgen net voor de start van het Fietscongres dat vandaag in Deinze plaatsvindt. De nieuwe fietsinfrastructuur betekent goed nieuws voor de bereikbaarheid van het station van Deinze. De fietssnelweg F7 geeft via de nieuwe brug immers niet enkel toegang tot het station en de stad, maar biedt ook een veilige en vlotte aansluiting op de fietssnelweg F37 richting het West-Vlaamse Tielt, Roeselare en Ieper. “De fietsbrug in Deinze is zowel technisch als organisatorisch een huzarenstukje”, vertelt Riet Gillis, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit, “Ik ben blij dat, na het lange voorbereidingstraject en door een goede samenwerking met de verschillende partners, deze belangrijke missing link op de F7 is weggewerkt. Stevige investeringen in fietsinfrastructuur zijn meer dan ooit noodzakelijk om jong en oud te stimuleren om vaker de fiets te nemen.” De F7 biedt fietsers een veilig alternatief voor de N43 (Kortrijkse steenweg). De fietssnelweg loopt immers parallel met de gewestweg vanaf Waregem tot in Gent. De fietssnelweg is een vlot en veilig alternatief tussen Waregem, Zulte, Deinze, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Gent.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 mei 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws