BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

West-Vlamingen willen zaterdag eigen record ‘tapijtenstapelen’ verbeteren

Filip Demuynck (rechts) en zijn medewerker Laurent poseerden vorig jaar bij de stapel tapijten van 5 meter en 6 centimeter hoog
Filip Demuynck (rechts) en zijn medewerker Laurent poseerden vorig jaar bij de stapel tapijten van 5 meter en 6 centimeter hoog
Vorig jaar slaagden Filip Demuynck, bestuurder van Tapijten Demuynck in Wevelgem, en een 10-tal vrijwilligers erin na vijf uur stapelen met 367 tapijten een recordhoogte van 5 meter en 6 centimeter te bereiken. Op zaterdag 25 juni aanstaande willen ze hun eigen wereldrecord breken. Opnieuw zullen honderden tapijten – één per één – op elkaar gestapeld worden. In de namiddag moet de klus geklaard zijn. Tapijten Demuynck hoopt met de ‘hoogste tapijtenberg ter wereld’ een vermelding te krijgen in het Guinness Book of Records. Het evenement valt samen met de opening van de totaal gerenoveerde toonzaal van het Wevelgemse bedrijf. “Honderden tapijten op elkaar stapelen, het is geen sinecure. Vorig jaar beslisten wij uit veiligheidsoverwegingen om er vroegtijdig mee op te houden. Door het enorme gewicht begon de tapijtenberg te schuiven. De minste afwijking tijdens het op elkaar stapelen wordt genadeloos afgestraft”, zegt Filip Demuynck. ”We hebben er belangrijke lessen uit getrokken. Het is de bedoeling om zaterdag boven de 6 meter uit te komen.” De recordpoging vindt in openlucht plaats. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op de parking van Tapijten Demuynck. Bij regenweer zullen hoogtewerkers van Duma Rent een tentzeil boven de tapijten spannen. Het evenement kan via een livestream op www.tapijtendemuynck.be ook online gevolgd worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 juni 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert