BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Het Schlagerfestival Zomereditie tovert Middelkerke opnieuw om tot episch centrum van vertier

Foto Freya Goossens
Foto Freya Goossens
Dit weekend, vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022, vormde Middelkerke opnieuw het middelpunt van een weekend vol Schlagerplezier. Een line-up vol vaste polonaisewaarden blies het dak af van de Proximus Pop Up Arena. Duizenden uitbundige fans van het Vlaams levenslied leefden zich helemaal uit tijdens het sfeervolste festival dat Middelkerke dit jaar ontvangt. Feestelijke hoedjes, kleurrijke boa’s en fluo pruiken, het werd meteen duidelijk: de mensen komen niet alleen voor het goede weer naar ’t zeetje. “We verwachtten voor de Zomereditie voornamelijk mensen van de kustregio en tweedeverblijvers, maar dat blijkt nog veel ruimer. Van over heel Vlaanderen zakten Schlagerfans af naar Middelkerke om voor het eerst in een lange tijd zonder ook maar één maatregel mee te feesten. En of de bezoekers er zin in hadden: zelfs nog voor het feestje begon werd er aan de inkom al spontaan gezongen en gedanst”, klinkt het bij een tevreden organisatie. Geen nood voor diegenen die er dit jaar niet bij waren, want op zaterdag 15 juli 2023 is Het Schlagerfestival terug in Middelkerke voor een nieuwe Zomereditie.  
Foto Freya Goossens
Foto Freya Goossens
Dat De Romeo’s echte sfeermakers zijn, hoeft niet uitgelegd te worden, maar ook als gastheren weten ze exact hoe het publiek in te pakken. Met hier en daar een grappige kwinkslag vervulden de drie charmante heren probleemloos hun rol als driekoppige presentator. Natuurlijk blijven ze in de eerste plaats vaste zangwaarden en daarom kregen ze de gepaste eer Het Schlagerfestival Zomereditie af te sluiten. Hun nieuwste single ‘Echte Vrienden’ is overigens bij het publiek al goed gekend zo blijkt, maar het befaamde ‘Viva de Romeo’s’ blijft toch de absolute topknaller. Niet alleen voor de show ontstonden spontaan polonaises, ook tijdens het festival veranderde een groot deel van de zaal in een massale mensentrein. De meest iconische Schlagerdansmove ontstond niet enkel traditiegewijs tijdens ‘Het is weer tijd voor de Polonaise’ van Christoff, maar zelfs vroeg op de avond, tijdens ‘Dans Je De Hele Nacht Met Mij’ van Laura Lynn, stak hier en daar al een vrolijke polonaise de kop op. De zwaaiende handen, een andere typische Schlagertraditie, konden natuurlijk ook niet ontbreken. De aanwezige feestbeesten swingden er gretig op los tijdens Yves Segers’ ‘Waar Zijn Die Handjes’ en Bart Kaëll’s ‘Zeil Je Voor Het Eerst’. Het feestje werd verder op niveau gebracht door energiebom SWOOP, de charmante Lindsay, romantisch duo Sasha & Davy en de immer enthousiaste Johan Veugelers.  
Foto Freya Goossens
Foto Freya Goossens
Voor de tweede zomer op rij trok het grootste Schlagerfeest van Vlaanderen naar Middelkerke, een unieke locatie voor een iconisch evenement. De Proximus Pop Up Arena was dit jaar nog impressionanter dan vorig jaar en dat is ook de bezoekers niet ontgaan: “Wat een toplocatie hé. Vorig jaar waren we ook aanwezig, maar dit jaar is het helemaal overdonderend. De sfeer tijdens zo’n zomereditie is toch altijd iets uniek. Ik denk dat het door de zee en het goede weer komt, mensen zijn extra enthousiast, opgetogen en het leukste van al: extra vriendelijk! Als je in de zaal staat voelt het net of we allemaal vrienden van elkaar zijn, ook al kennen we elkaar niet. Ons zien ze volgend jaar alvast terug!” 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 juli 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws