BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurne Balkt is aanstaande zondag toe aan zijn vierde uitgave

Foto NSK
Foto NSK
Aanstaande zondag 14 augustus pakt de Orde van de Ezel uit met een nieuwe editie van Kuurne Balkt.  Volgens de Orde zou het alvast een top editie moeten gaan worden.  “De voorbije maanden zat de Orde van de Ezel niet stil”, opent Bert Demeulemeester, van de Orde van de Ezel, “Zo gingen we onder meer op zoek naar een nieuwe leverancier van onze Ezelwijnen, na stopzetting van de productie door onze vorige producent.  Gelukkig konden we snel een nieuwe samenwerking vinden in eigen streek met Patrick Tahon van de speciaalzaak B & Co.  Patrick ging op zoek en vond lekkere witte (Chardonnay), rode (Merlot) en roséwijnen (Grenache )in Bourdic, in de buurt van Avignon (FR), die door onze Member Joost De Smet elk voorzien werden van een nieuw ontworpen etiket.  Daarnaast zorgden we er ook voor dat de voorbereidingen van Kuurne Balkt zo vlot mogelijk verliepen, al dienden we dit wel vanaf deze editie zonder onze member-Emeritus Bernard de Koning te doen, gezien Bernard in de maand april van dit jaar overleed.  Om hem te eren voorzien we alvast aanstaande zondag tijdens Kuurne Balkt een eerbetoon voor hem gezien hij de man was die bij de vorige edities zorgde voor de muziek met bijgaande beelden en meezingteksten op het grote scherm.    Ook het Kuurne Balkt-koor zal uiteraard opnieuw van de partij zijn en brengt voornamelijk Nederlandstalige liedjes van o.a. Willy Sommers, André Hazes, Clouseau, Margriet en vele anderen, zodat meezingen alvast geen probleem kan zijn.  De presentatie van het geheel ligt in de handen van onze burgervader Francis Benoit.  We hokken alvast op zo’n 1000-tal aanwezigen die ook nu opnieuw luidkeels zullen meezingen van de diverse liedjes die zullen gebracht worden.”  De ‘deuren’ van Kuurne Balkt, die plaatsvind op het grasveld gelegen naarst de kerktoren van de Sint-Pieterskerk in Kuurne, gaan zondag open om 18.30 uur en het startschot van Kuurne Balkt wordt gegeven omstreeks 19u45.  Het einde wordt voorzien iets na 23 uur.  Het programma wordt opgestart door twee liedjes van SOUPAPKE en tijdens de koorpauzes brengen Jeugdhuis ’t Molentje, Sybe Vandemeulebroucke en Gilbert Defoort een DJ-set van telkens 10 minuten.  De toegang tot Kuurne Balkt is gratis.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 augustus 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws