BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

35 Belgische surfers strijden om de Belgische golfsurf titel in Franse golven

Belgisch kampioenschap golfsurfen 2 Vanaf komend weekend mogen onze beste Belgische Surfgirls & Boys hun koude (of warme) kunstjes tonen in Atlantische golven! Deze keer niet Vieux-Boucau, maar Messanges als bakermat voor het schouwspel. Van zondag tot de vrijdag erop worden ‘mogelijks’ ‘surfheats’ gesurft. ‘Mogelijks’, want net zoals bij andere watersporten hangt het golfsurfen af van onze weergoden! ‘Waiting periods’ worden dergelijke periodes ook wel eens genoemd, zo wordt de call telkens de dag ervoor gemaakt. Een ‘surfheat’ is de tijdspanne waarin maximaal vier golfsurfers het gedurende 15 tot 30 minuten tegen elkaar opnemen. De eerste twee deelnemers gaan door naar de volgende ronde. Belgisch kampioenschap golfsurfen 1 BELGISCHE QUALIFIERS.  De Belgische kwalificaties, verspreid over 2 periodes, eentje in mei en wachtperiodes van september tot begin oktober, zorgen na een selectie uit 92 surfers voor een prachtige selectie van 35 finalisten verspreid over 6 categorieën die richting Franse golven trokken. Ook bij Battle of the surfclubs, het begeerde clubklassement, moet alles nog beslist worden. De inzet is een jaar lang ‘surfclub van het jaar’ te mogen noemen. Kijken welke clubteam zowel thuis als op verplaatsing kan presteren. Volgende 6 surf disciplines van het Protest BKsurf21 worden volgende week beslist:

  • Longboard Women : boards 9 voet of groter gemeten over dek; dames elke leeftijd
  • Shortboard Women : alle boards; dames elke leeftijd
  • Longboard Men : boards 9 voet of groter gemeten over dek; heren elke leeftijd
  • U14 Grommets : alle boards; meisjes en jongens die 14 jaar zijn of jonger
  • U18 Youth : alle boards; meisjes en jongens ouder dan 14 (= 15 jaar zijn op 31 december 2021) maar jonger of gelijk aan 18 jaar
  • Shortboard Men :  alle boards; heren elke leeftijd.

Belgisch kampioenschap golfsurfen 3    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport