BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Flitsmarathon : Het aantal en de ernst van de vastgestelde overtredingen in de lift

politielicht

Van 05 tot 06 oktober vond de 17e editie van de flitsmarathon plaats en dit op 556 locaties in ons land.  De geïntegreerde politie controleerde daarbij 792.546 voertuigen in totaal, iets minder dus dan bij vorige marathons. Deze daling kan verklaard worden door het veralgemeende thuiswerk naar aanleiding van de staking bij de spoorwegen.  Het aantal bestuurders in overtreding steeg alvast tegenover de 16e editie, met deze keer 4,23% bestuurders in snelheidsovertreding.  Ook het aantal ingetrokken rijbewijzen voor te hard rijden is hoger dan in het voorjaar, namelijk 318 intrekkingen.  “Deze resultaten zijn teleurstellend, zeker omdat deze controle-actie massaal werd aangekondigd en de bestuurders er vanop de hoogte waren.”, reageert de federale politie, “We zien ook dat het percentage bestuurders in overtreding jaar na jaar steeds hoger wordt, wat waarschijnlijk verklaard kan worden door de verhoging van het aantal trajectcontroles, maar vooral ook door de invoering van de nul-tolerantie.  Daarom blijven we dan ook inzetten op snelheidscontroles; een te hoge snelheid blijft immers één van de grootste killers in het wegverkeer.  De invoering van de nultolerantie was een noodzakelijke evolutie in de strijd tegen hardrijders. De vermindering van de gemiddelde snelheid met 1 km/u kan immers heel wat levens en ongevallen met lichamelijk letsel sparen. Overdreven snelheid is nog teveel sociaal aanvaard en we moeten ons dan ook richten op alle weggebruikers en zowel op de kleine als de grote snelheidsovertredingen.”, aldus de politie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws