BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Iconische keverbaan maakt laatste rit in het Bellewaerdepark

Foto NSK
Foto NSK
Na 41 jaar trouwe dienst heeft het Bellewaerdepark te Ieper zondagavond afscheid genomen van zijn iconische keverbaan.  Klokslag 18 uur vertrok deze voor zijn aller laatste rit met aan boord een groep vips, waaronder Johnny Meeuw, de technieker die 41 jaar het onderhoud verzorgde van deze attractie.   “Ik heb deze keverbaan altijd een hele goede attractie gevonden”, vertelt Johnny Meeuw die deze keverbaan een beetje beschouwde als zijn eigen kindje, “Net als de keverbaan ben ik ook zelf onlangs op pensioen gegaan.  Persoonlijk is het altijd een van mijn favorieten geweest binnen het Bellewaerdepark en wat meer is, het was een attractie die maar weinig zware defecten gekend heeft in de 41 jaar dat ze actief is geweest.  Eens een wieltje, een lampje of een knopje vervangen of een schakelaar, maar dit is normaal bij dergelijke attracties.   Het was net als alle andere attracties die ik onder mijn hoede had, een attractie die ik van binnen en van buiten uit het hoofd kende.   Dat deze keverbaan nu plaats moet ruimen voor een andere attractie maakt mij wel een beetje verdrietig, wetende hoeveel kinderen en volwassenen plezier hebben beleefd op deze keverbaan.”   Voor de bezoekers die op de laatste dag dat de attractie nog actief was nog een plekje konden bemachtigen op de iconische keverbaan was het alvast nog een unieke belevenis.  De keverbaan die zo’n acht meter hoog was en een van de oudste attracties in het park wordt echter niet zomaar bij het scroot geplaatst.  De afgelopen zomer veilde het pretpark reeds vier iconische karretjes van de Keverbaan, waarvan de opbrengst, 32000 €, wordt geschonken aan Think Pink. Wie een karretje kon bemachtigen, was tevens verzekerd van een plekje op de laatste rit.  Daarnaast werden ook nog zondagavond 10 bakjes van de keverbaan verloot onder het personeel van Bellewaerde.  De rails van de keverbaan vertrekken dan weer richting Frankrijk naar Walibi Rhône-Alpes, een zusterpark van Bellewaerde, waar ze zullen gebruikt worden als wisselstukken.  Ook het Yper Museum kocht eveneens een van de karretjes van de keverbaan aan als Iepers erfgoed.  In plaats van de keverbaan komt er een waterglijbaan die in april 2024 de deuren zal openen en waaraan een prijskaartje verbonden is van 16 miljoen euro.   Ook in 2023 voorziet het Bellewaerdepark enkele nieuwe attracties. Bekijk de interviews via : www.facebook.com/belgischeradiounie/videos/514641370720722 (Technicus Johnny Meeuw) www.facebook.com/belgischeradiounie/videos/862460298430733 (Algemeen Directeur Stefaan Lemey)    
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 november 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te