BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Maak het groener: meer dan 5000 (fruit)bomen en struiken verdeeld

Maak_het_groener_verdeelmoment Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw iedereen aanmoedigen om streekeigen plantgoed aan te planten. Gezien (fruit)bomen en struiken niet enkel mooi zijn om naar te kijken, zijn ze tevens een thuis voor heel wat vogels, insecten en zoogdieren. Daarnaast zorgen ze eveneens voor meer schaduw en verkoeling in je tuin. Tevens wees onderzoek uit dat de totale oppervlakte aan privétuinen in Vlaanderen (9%) een pak groter is dan alle natuurgebieden (3%) samen.  Door de natuur in je tuin te helpen, kan je dus een groot verschil maken. “Ook dit jaar verkocht Natuur.koepel vzw opnieuw (fruit)bomen, struiken en kleinfruit.”, vertelt Nele Devriendt van Natuur.koepel VZW, “En met succes! Er kwamen meer dan 100 bestellingen binnen, goed voor maar liefst 5026 planten en (fruit)bomen in totaal. De opbrengst die met via deze actie kunnen genereren gaat dan ook integraal naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in de regio. Dubbele winst voor de natuur dus!” Heel wat gemeentebesturen uit Zuid-West-Vlaanderen ondersteunden de actie door een korting aan te bieden voor bestellers uit de eigen gemeente. Voor deze actie sloegen Natuur.koepel vzw en het PTI, campus Wetenschap en Groen, de handen in elkaar, waarbij het PTI instond voor het samenstellen van de pakketten. Constructief, AkTRACtie en een schare aan vrijwilligers stonden Natuur.koepel bij,bij het sorteren en verdelen van het plantgoed.  “Volgend jaar komt er opnieuw een verkoopactie van streekeigen plantgoed”, besluit Nele Devriendt van Natuur.koepel VZW, “Zo wordt Zuid-West-Vlaanderen elk jaar een beetje groener!”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 november 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws