BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Zes Belgische kampioenen golfsurfen gekroond in Messanges (Frankrijk)

Foto Maarten Van de Velde
Foto Maarten Van de Velde
Van 30 oktober tot 2 november – tijdens de herfstvakantie –  was Messanges het schouwspel voor de finals van het Belgisch kampioenschap golfsurfen. het Protest #BKsurf22. In 6 disciplines kroonden zich 6 kampioenen.  De finalisten van het Protest BK Surf 2022 in Messanges werden vanaf dag één getrakteerd op prachtige surfcondities. CHANGEMENT DE PLAN. ‘Het was ditmaal een last minute change, gezien Vieux-Boucau, waar we andere jaren onze vertrouwde eventlocatie opstelden, enkele weken voor het kampioenschap onze gemaakte afspraken in trok.”, vertelt Nick Debo, “Na een snelle anticipatie ontving Messanges, drie kilometertjes noord, ons met open armen op hun strand.  Rock ‘n’ roll, en toch een beetje back to basics, een mini eventdorp waar we zelf onze elektriciteit en internet mochten opwekken. Gelukkig zorgden een optimistisch team, supporters en surfers voor een uiterst positief event!”, aldus Nick Debo    MOOI WEER – FIJNE WEDSTRIJD Meteen na de deelnemersmeeting op zondag mochten de longboard girls & boys de golven trotseren.  Geen herfstweer, maar zomerse taferelen op het strand van Messanges. Cleane golven rond de meter en een zwakke aflandige wind zorgden voor een schitterende longboardcompetitie, zowel bij de dames als bij de heren. Bij de dames veroverde Sienna Debaere de derde plaats. In de finale stonden Camille Kindt en Fien Eduwaere tegenover elkaar. De 15-jarige Fien gaf het beste van zichzelf maar kon niet beletten dat Camille haar derde titel op rij binnenhaalde.  Niels Deroo werd derde bij de Longboard Men. De finale mondde uit in een broederstrijd tussen Mats en Jarne Coenije. Deze spannende strijd werd pas in de allerlaatste minuten beslecht in het voordeel van Mats. De voorspellingen beloofden alsmaar zwaardere condities naargelang de week vorderde, 2.5 meter op dinsdag en meer dan 3 meter vanaf woensdag.  Op halloweenmaandag waren de omstandigheden gelijkaardig aan zondag en ideaal om de wedstrijden af te werken bij de Shortboard U14 en de Shortboard Women. De Shortboard U18 surften hun eerste heats en de herkansing. In overleg met de surfers zelf werden hun semifinal en finale doorgeschoven naar dinsdag. Bij de U14 toonde Jorre Claeys zich de beste, voor Barend Mortelmans en de 10-jarige Kamiel Deraeve die heel verdienstelijk derde werd.  Fien Eduwaere veroverde haar tweede medaille, na het zilver bij het longboarden mag ze zich Belgisch kampioene noemen in de categorie Shortboard Women. Torah Van Geluwe en Liv Tanghe werden respectievelijk 2de en 3de.  De voorspellingen voor dinsdag kwamen uit, zodat de Shortboard U18 en de Shortboard Men hun wedstrijden in “overhead” golven mochten afwerken. Na het goud in het longboarden veroverde Mats Coenije brons bij de U18 Shortboard. Er stond geen maat op Lars Peeters, die in een ware spektakelfinale met een score van 16,24 de winst binnenhaalde. Het zilver was voor Arthur Van Lierde.  De shortboard men hadden de eer om dit geslaagde Protest BK Surf 2022 te mogen afsluiten. In deze topcondities, kroonde Reda Brilleman zich tot Belgisch Kampioen Shortboard Men, met Rinke Claeys op 2 en Andres Quintero Van Snick op 3.   Battle of the surfclubs – de Ananas trofee Traditie getrouw, brengt de winnende club van het vorige jaar de wisselbeker mee en overhandigt die aan de volgende winnaar. Aangezien Twinsclub Bredene al driemaal op rij deze trofee won, mochten ze de wisselbeker houden.  Drie werd al snel vier, want ook dit jaar sleept Twins terug de clubtrofee mee naar Bredene.  Voor deze prestigieuze prijs mogen ze dit jaar de exclusieve ‘Ananas trofee’ voor een jaar bijhouden!  
Foto Maarten Van de Velde
Foto Maarten Van de Velde
Foto Maarten Van de Velde
Foto Maarten Van de Velde
Foto Maarten Van de Velde
Foto Maarten Van de Velde
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 november 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport