BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurne wordt partner van het Berrefonds

Foto NSK
Foto NSK
  Op zondag 11 december is het wereldlichtjesdag.    Deze dag komen wereldwijd mensen te samen om overleden kinderen te herdenken en worden die zondag om 19.00 uur kaarsjes gebrand om deze sterrenkindjes te herdenken.   Onder meer Het Berrefonds roept daarbij alle steden en gemeenten op om vanaf Wereldlichtjesdag de Koestervlag een week lang uit te hangen en zo deel te nemen aan de Koesterweek 2022.  Sinds dit jaar is ook de gemeente Kuurne partner geworden van het Berrefonds. Koestervlag De Koestervlag die daarbij werd aangekocht zal dan ook een week ter hoogte van het gemeentehuis gehesen worden.  Afgelopen woensdag werd ook ter hoogte van de bibliotheek een lichtboom geactiveerd die de actie tijdens de koesterweek zal ondersteunen.  “De Wereldlichtjesdag is Kuurne niet vreemd”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Reeds enkele jaren vindt op deze dag ook in Kuurne een gedenkmoment plaats in de vlindertuin, waarbij diverse kaarsjes worden gebrand.  Binnen onze gemeente zijn er ook enkele verenigingen actief die de ouders van zo’n sterrenkindje steunen.” Team Marie Lou Team Marie Lou werd vijf jaar geleden opgericht, in navolging van het overlijden van Marie Lou, het dochtertje van Sarah Lefevre en Kenneth Devolder.  Het waren enkele vriendinnen van het koppel  die het initiatief namen.  Het was dan ook Team Marie Lou die drie jaar terug voor de eerste maal de Wereldlichtjesdag organiseerde op Kuurne bodem met de nodige ondersteuning van de gemeente Kuurne.  Op zondag 11 december is dit niet anders.  Op de binnenkoer van Hoeve Vandewalle worden vanaf 19 uur diverse kaarsjes aangestoken vergezeld van live muziek en ingetogen tekst.  Tijdens de koesterweek zal ook in de Kuurnse bibliotheek een hoekje ingericht worden waar de nodige info terug te vinden zal zijn voor de ouders van sterrenkindjes.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 december 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws