BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Twee verdachten opgepakt voor verschepen van gestolen wagens naar Ghana

Federale Politie 3 De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft twee verdachten opgepakt die ervan verdacht worden gestolen wagens via België naar Afrika te verschepen.  Begin 2022 startte de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen, een onderzoek naar in het buitenland gestolen wagens die in de omgeving van Laarne gestald werden om vervolgens in een container geplaatst te worden richting Afrika. Het parket besliste om de onderzoeksrechter te Dendermonde te vorderen voor de verderzetting van het onderzoek. Voorliefde voor Mazda CX5 en Toyota RAV4 De bende stal de wagens in Nederland en had een voorliefde voor de modellen Mazda CX5 en Toyota RAV4. De wagens werden naar België gereden en in Laarne in een loods geplaatst. Ze werden vervolgens in een zeecontainer gereden, die dan naar de Antwerpse haven werd gebracht voor transport naar Ghana. Vijf huiszoekingen Op 19 december 2022 heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen vijf huiszoekingen uitgevoerd te  Gent (3) en Laarne (2). Bij deze actie werden twee verdachten opgepakt: een 48-jarige Belg en een 36-jarige Belg van Ghanese afkomst, beiden woonachtig te Gent. De 48-jarige man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De andere verdachte werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Bij de huiszoekingen werd een gestolen aanhangwagen aangetroffen, alsook een verduisterde Volkswagen Polo.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 december 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws