BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Carlos Soreyn krijgt erkentelijkheidstrofee 2023 overhandigd van Orde van de Ezel

Foto NSK
Foto NSK
Maandagavond heeft de ‘Orde van de Ezel’ naar aanleiding van Verkoren Maandag zijn “Erkentelijkheidstrofee De Helpende Hand” uitgereikt.  De uitreiking werd traditioneel vooraf gegaan door een plechtige eucharistieviering in de St.-Michielskerk opgeluisterd door het Scola Gregoriana.  Na de eucharistieviering ging het dan richting gemeentehuis waar de overhandiging van de erkentelijkheidstrofee plaatsvond.   De Stichting Erkentelijkheidstrofee van de Orde van de Ezel, kent jaarlijks het kunstwerk toe aan een Kuurnenaar die zich op uitzonderlijke wijze heeft laten opmerken omwille van zijn of haar algemene en onbaatzuchtige inzet voor het welzijn van de medemens. In besloten zitting op maandag 5 december werd besloten om ditmaal de “Erkentelijkheidstrofee 2023” toe te kennen aan de heer Carlos Soreyn die woonachtig is in het Lijsternest.  Het is de dagelijkse gratis inzet van Carlos Soreyn (74) op allerlei vak voor de Kuurnse bevolking die Carlos in het vizier van de Orde deed komen, nadat hij vorig jaar ook reeds de meeste kaartjes op zijn naam kreeg, tijdens de corona-editie van de Helpende Hand.   Carlos ging 21 jaar terug op pensioen, nadat hij 33 jaar als treinbestuurder bij de NMBS was tewerk gesteld.  De tijd die daardoor vrij kwam spendeert Carlos nu om mensen te helpen en bij springen waar nodig.  Je kan hem het best omschrijven als een duiveltje-doet-al die zich vrijwillig aanbiedt als medewerker bij verschillende activiteiten (vb. Sint-Pietersfestival, Kuurne Balkt, …) en dit meestal om de lastigste werkjes (opbouw en afbraak)  op te knappen.  Carlos studeerde A2 elektronica aan het KTA in Heule en is gehuwd met Anne Marie (Mieke) Craeynest (74).
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 januari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving