BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Verloren kerststal door brand zorgt voor veel emotionele pijn bij eigenares

02 KUUR Kerststal BR1 Dinsdagmorgen omstreeks 5.30 uur diende de brandweer uit te rukken voor een niet alledaagse brand.  De kerststal die opgesteld stond in het centrum van Kuurne ter hoogte van de Sint-Michielskerk had er namelijk vuur gevat.  Uit eerste onderzoek blijkt alvast dat er geen kwaad opzet in het spel zou zijn maar dat vermoedelijk kortsluiting aan de basis zou liggen van de brand.  “Er is een mooi stukje erfgoed verloren gegaan door de brand”, reageert burgemeester Francis Benoit, “Maar gelukkig liep de kerk zelf geen schade op, ondanks de stal er pal tegen aan stond.  De stal zelf met inhoud Jozef, Maria, Jezus in zijn kribbe, de os en de ezel en de twee schapen zijn wel volledig vernield.”  Dertig jaar terug kochten wijlen Laurent Delobelle en zijn vrouw Annemie Herman de beelden uit het kerstverhaal aan die reeds enkele weken te zien waren in de kerststal.  Het koppel kocht deze aan in Antwerpen, waarna ze deze zelf restaureerden.  Jaar na jaar pakte Annemie dan ook trots uit met de beelden tijdens de Kerstperiode in de zelfgemaakte kerststal die voor haar woning stond.  De afgelopen jaren kregen de gerestaureerde beelden echter een nieuwe bestemming en kwamen in een nieuwe stal te staan die door vrijwilligers van de parochie aan de Sint Michielskerk werd geplaatst.  “Toen ik het nieuws vernam dinsdagmorgen heeft dit mij diep geraakt”, reageert een aangeslagen Annemie, “Wat het allemaal nog zoveel erger maakt is het tijdstip waarop dit gebeurd, gezien het precies een dag voor het overlijden van mijn echtgenoot Laurent is die 13 jaar terug overleden is.   Annemie wil alvast een warme oproep doen naar parochies, gemeentes of particulieren die hun grote kerststal met inhoud van de hand doen gezien ze er geen plaats meer voor hebben, zodat op die manier de pijn die ze ervaart een stuk dragelijker wordt.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 januari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online