BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

De Waanzinnige Boomhut viert 10-jarig bestaan met doe-expo in Fort Napoleon

Foto FVL
Foto FVL
Van 11 februari tot en met 16 april 2023 ontdek je de waanzinnig populaire kinderboekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’ in Fort Napoleon te Oostende. De interactieve expo komt er naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de boekenreeks. De nieuwe expo staat dan ook helemaal in het teken van dat verjaardagsfeest. De vorige expo van De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon was goed voor 23.000 bezoekers. Een waanzinnige boomhut zoals die van Andy en Terry is ongezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt, en nog veel meer gekke verdiepingen. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen ondertussen ook hun boeken tijdig klaar te hebben. 10 jarig bestaan De kinderboekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’ bestaat 10 jaar en met meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren in Vlaanderen en Nederland en bijna 200 herdrukken is de reeks waanzinnig populair! In februari verschijnt het twaalfde boek ‘De Waanzinnige Boomhut van 156 verdiepingen’ Burgemeester Bart Tommelein: “In deze verjaardagseditie van de doe-expo voeren de jonge bezoekers verschillende opdrachten en spelletjes uit. Zo helpen de kinderen de organisatie van het verjaardagsfeest van Andy&Terry in goede banen te leiden. Als dat gelukt is, kunnen ze hun bezoek voortzetten naar de benedenverdieping van Fort Napoleon, waar het feest kan losbarsten en ze leuke spelletjes en een uitdagend parcours kunnen ontdekken.” Zoektocht doorheen de stad ‘De Waanzinnige Boomhut’-zoektocht doorheen de stad De Waanzinnige Boomhut duikt ook op in het centrum van Oostende vanaf 11 februari. Er werd een speurtocht uitgewerkt waarbij de kinderen op stap gaan met een leuke kaart die hen naar opdrachten in de etalages van de deelnemende winkels brengt.  Vraag naar de gratis zoektocht bij het begin van de expo, bij Toerisme Oostende vzw of download hem via visitoostende.be. De Belevingsbrasserie Na de expo kan je genieten van een hapje en een drankje in de Belevingsbrasserie van Fort Napoleon. De brasserie is tijdens de vakanties elke dag open en naast de vakantieperiodes is ze open van woensdag t.e.m. zondag, telkens van 10.00 tot 17.00 en vanaf 15 maart tot 18.00u. Praktisch De expo kan tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag worden bezocht, ook op feestdagen. Buiten de vakantieperiodes is de expo gesloten op maandag. De expo is telkens open van 10.00 tot 17.00u en vanaf 1 april tot 18.00u. Tickets zijn online te koop op de website van Fort Napoleon en kosten €10 voor volwassenen en €8 voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang. Schoolbezoeken zijn ook mogelijk mits reservatie. Dit initiatief is een samenwerking tussen Uitgeverij Lannoo, Toerisme Oostende en vzw Fort Napoleon

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws