BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Jumbo – Visma domineert Vlaams wieleropeningsweekend

Foto NSK
Foto NSK
Na Dylan Van Baarle die gisteren ging lopen met de overwinning in Omloop het Nieuwsblad was het zondag opnieuw prijs voor Jumbo Visma.  De ploeg overheerste zelfs op het winnaarspodium van Kuurne – Brussel – Kuurne en verscheen op de eerste en tweed plaats van de top drie.  Tiesj Benoot zette in de slotkilometers nog een late uitval in wat resulteerde in de uiteindelijke overwinning.  Ook ploegmaat Nathan Van Hooydonck reed een sterke wedstrijd en wist met gemak de spurt te winnen van het groepje van vijf waarvan hij deel uitmaakte.   Het tweede luik van het openingsweekend begon echter reeds op 100 km van de eindstreep toen Jumbo-Visma onderweg naar Pays des Collines een aanval plaatste, met als gevolg dat het peloton al snel barsten begon te vertonen.  Op Le Bourliquet  toonte Jumbo – Visma zijn sterkte en reden Benoot, Tratnik en Hagenes gewoon weg van het peloton.  Alleen Mohoric en Wellens toonden in eerste instantie nog weerwerk, zodat de vroege vluchters eraan waren voor de moeite.  Nadat eerst een groepje van tien ervan door ging, met onder meer Van Keirsbulck, De Wilde, Oss, Lluis Mas, De Wilde, Van der Hoorn, Sagan, Tratnik, Van Hooydonck en Benoot zorgden de kasseien van Mont Saint-Laurent voor een schifting.   75 km voor de aankomstlijn in Kuurne was het groepje van 10 al uitgedund tot een vijftal renners die uiteindelijk samen richting de Brugsesteenweg in Kuurne reden.  Nadat Tiesj Benoot bij de eerste doorkomst in Kuurne de tussenspurt won wat hem 2500 euro opleverde aan prijzengeld, zat er duidelijk geen stop op en won hij uiteindelijk verdienstelijk Kuurne-Brussel-Kuurne.  Pechvogels vandaag waren onder meer Filippo Baroncini die na tien kilometers koers het noodlot zag toeslaan toen hij betrokken raakte bij een valpartij.  Ook Jasper De Buyst was bij de valpartij betrokken, wat hem een gebarsten neus en een hersenschudding opleverde.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport