BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Fotospecial KBK: Fabio Jakobsen snelste in de massaspurt van 74 ste Kuurne-Brussel-Kuurne

Kuurne-Brussel-Kuurne Elite 2022 NSK Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft zondag de 74 ste Kuurne – Brussel – Kuurne gewonnen en dit met een kleine wiellengte voorsprong op de Australiër Caleb Ewan. De Fransman Hugo Hofstetter sloot de top drie af.  Ondanks tijdens de wedstrijd zelf heel wat renners erin slaagden om voorsprong te nemen op het Peloton draaide het toch uit in de laatste kilometers op een massapurt.  Voor Jacobsen is deze overwinning meteen de vijfde zege van het seizoen. In het nieuwe parcours die de organisatie uitstippelde en die de renners voor de eerste maal kregen voorgeschoteld, was er geen plaats meer voor de Oude Kwaremont. Het Henegouwse Pays des Collines met het drieluik Hameau des Papins, Le Bourliquet en Mont Saint Laurent was echter een waardige vervanger.  In het nieuwe parcours zaten dan ook op gerelde momenten stevige stukken klimwerk verwerkt en venijnige stukken kasseiweg. Reeds vroeg in de wedstrijd, net voor de beklimming van de Tiegemberg, vormde zich een kopgroep die onder meer bestond uit Jules Hesters, Arjen Livyns, Luis Mas Bonet, Taco van der Hoorn, Luke Durbridge, Wessel Krul en Bas Tietema. Het kopgroepje wist maximum 2:35 minuten voorsprong op de bouwen. Op een honderdtal kilometer voor de eindstreep in Kuurne kreeg het zevental gezelschap van Julius van den Berg en Ben Healy. De beklimming van de Hameau des Papins zorgde echter voor een schifting bij de leiders gezien Wessel Krul en Bas Tietema dienden af te haken.  Even later was dit ook het geval voor Jules Hesters die het tempo van de leiders niet meer kon volgen.  Met zes ging het verder. In aanloop naar de Kruisberg en de Hotond was het genoeg geweest voor het oprukkende peleton die de koplopers terug greep. Tiesj Benoot probeerde het vervolgens op de Knokteberg. Die versnelling was de aanzet voor de vorming van een nieuwe kopgroep bestaande uit 17 renners.  Bij de nieuwe vluchters onder meer namen als Kasper Asgreen, Thomas Pidcock, Taco van der Hoorn, Stefan Küng, Nathan Van Hooydonck, Jhonatan Narvaez, Christophe Laporte, Luke Durbridge, Matteo Trentin, Arjen Livyns en Tiesj Benoot. Na de Kluisberg, die de laatste helling van de dag was, verenigden de  renners van Lotto Soudal en Israel-Premier Tech zich om de jacht op de koplopers te openen. Enkel Taco van der Hoorn, Christophe Laporte en Jhonatan Narvaez slaagden erin uit de greep blijven van het oprukkende peloton terwijl de overige koplopers allemaal terug werden ingerekend.   Het waren uiteindelijk de laatste 300 meters die beslissend waren gezien de vluchters opnieuw werden gegrepen en uiteindelijk de Nederlander Fabio Jakobsen erin slaagde om met een bandbreedte verschil Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. De 74 ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen we beschrijven als een van veel lekke banden. Ook een van de volgmotors kwam tijdens de wedstrijd ten val bij het nemen van een bocht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 februari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport