BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ontdek 900 jaar Kuurne en 75 jaar Kuurne-Brussel-Kuurne in ‘The Gallery’ aan bib Kuurne

K7 Wie wil proeven van 900 jaar Kuurne met foto’s en weetjes, kan vanaf vandaag terecht in ‘The Gallery’ aan de Kuurnse bibliotheek. “The Gallery is een open vitrine van Designregio Kortrijk en Intercommunale Leiedal die steden en gemeenten kunnen inzetten in publieke ruimte ter versterking van projecten, organisaties of innovaties.”, vertelt Lisa Declercq van Designregio, “The Gallery kan nog tot eind maart bezocht worden aan de Bibliotheek.” Gisteren werd de bestickering aangebracht. Je spot er heel wat weetjes, leuke foto’s en twee Kuurnamentjes van de dorpsdichter van de gemeente Kuurne Katrien Bonte. In een aparte glazen box worden items getoond rond 75 jaar Kuurne-Brussel-Kuurne: het jubileumboek ‘Ze zin doa!’ (die te koop aangeboden wordt in bib Kuurne), een gesigneerd truitje van Fabio Jakobsen (winnaar 2022) maar ook de affiche van de eerste Kuurne-Brussel-Kuurne in 1947. 9 Burgemeester Francis Benoit: “ The Gallery blijft nog tot eind maart staan. Dankzij Designregio Kortrijk waar we ook lid van zijn, krijgen we een unieke kans om 900 jaar Kuurne visueel te laten beleven. En dit aan het kenniscentrum van onze gemeente, de bib.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online