BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

‘Mardi Gras’ wordt dit jaar geen vette dinsdag maar eenmalig ‘Lundi Gras’

Foto NSK
Foto NSK
Mardi Gras of ‘Vette dinsdag’ kent reeds een rijkelijke geschiedenis in de drafsport.  De oorsprong van deze drafwedstrijd neemt ons mee naar de hippodroom van Dilbeek waar het in het jaar 1921 voor de eerste maal plaatsvond.  Later verhuisde het evenement naar de paardenrenbaan van Sterrebeek waar de Grote Winterprijs voor het laatst werd verreden in het jaar 2001.  Vanaf dat moment werd de Kuurnse hippodroom de vaste jaarlijkse afspraak voor de hoogdag van de drafsport in Vlaanderen en België.  Maar veel bedrijvigheid zal er dit jaar niet zijn op ‘Vette dinsdag’ op de Kuurnse paardenrenbaan gezien het Franse PMU besloot een andere galop wedstrijd te programmeren op hun affiche op 21 februari. VZW Drafrennen Kuurne 100 Jaar “Het is voor de 22 ste maal dat ‘Mardi Gras’ wordt gelopen op Kuurnse bodem”, vertelt Guy Vermeulen, voorzitter van het jarige Drafrennen Kuurne VZW die dit jaar 100 kaarsjes mag uitblazen, “Dit jaar wordt het echter een speciale editie van ‘Mardi Gras’ gezien de acht koersen die staan geprogrammeerd niet op ‘Vette Dinsdag’ worden gelopen, maar wel op maandag 20 februari.  Vier van deze wedstrijden zijn namelijk premiumkoersen die wereldwijd worden uitgezonden.  Een andere meevaller is dat die zelfde avond ook in het Franse Vincennes, de grootste renbaan van Frankrijk trouwens, eveneens drafrennen geprogrammeerd staan waar heel wat mensen een hokje op uitbrengen.  Gezien vier van onze drafrennen tussen deze wedstrijden te zien zullen zijn, zou dit ook voor ons kunnen resulteren in een nog grotere belangstelling in onze wedstrijden.  Ik geef toe dat het een vreemde situatie is dit jaar die wij nog nooit eerder mee maakten, maar het kon gewoon niet anders, gezien we verplicht de Franse kalenderen dienen te volgen.   Dat we dit evenement dit jaar naar maandag verhuizen doet echter niets af van het programma die wij ook nu aanbieden met als hoogtepunt de Grote Winterprijs die terug een mooi deelnemersveld naar Kuurne zal brengen.”  De eerste wedstrijd op maandag 20 februari staan gepland om 18.30 uur.  Ook op dinsdag 28 maart en dinsdag 11 april staat er tevens een Premiummeeting ingepland op de Kuurnse hippodroom die telkens om 18.00 uur van start gaat. Confrérie van het Ezelskruiske Maar de hippodroomsite zal er op ‘Mardi Gras’ echter niet helemaal verlaten bij liggen gezien voor de 17 de maal de Confrérie van het Ezelskruiske neerstrijkt in zaal Kubox om er hun netwerkevenement te organiseren.  Ook dit jaar ging de Confrérie van het Ezelskruiske opnieuw een samenwerking aan met Hogeschool VIVES voor de organisatie van dit netwerkevenement die zal georganiseerd worden in het thema thema ‘Dis900 By Mardi Gras’.  “We gaan op dinsdag 21 februari van start om 17 uur”, vertelt Geert Vanhaverbeke, secretaris van de Confrérie van het Ezelskruiske, “Zoals de titel reeds laat vermoeden keren we terug naar de jaren van de disco.  De opbrengst van het evenement gaat naar de voedselbank West-Vlaanderen, die zich als doel stelt de strijd aan te binden zowel tegen honger als tegen de voedselverspilling.”  ‘Dis900 By Mardi Gras’ wordt muzikaal opgeluisterd door ‘The BumbleBeez.’

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport