BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brandweer Westhoek druk in de weer om stormschade te ruimen

Voorjaarsstorm richt veel schade aan in de westhoek
Foto FVL
Vrijdagnamiddag vanaf 13 uur stond de telefoon bij Brandweer Westhoek nauwelijks stil.  Het stormweer die kwam opzetten zorgde er immers voor dat een 50-tal oproepen voor stormschade binnenliepen. De meeste oproepen betroffen afgebroken takken of ontwortelde bomen.  In Houthulst kwam dan weer een muurtje met poort van een tuinafsluiting op het voetpad terecht en verder waaide ook een schoorsteen om waarbij de brokstukken in een Veluxraam terecht kwamen.  Ook de dakbedekking- en/of dakgootbekleding kwamen op bepaalde plaatsen eveneens los door de hevige wind.  In Stavele knapten door de hevige windstoten ook enkele elektriciteitskabels die los over de Notelaarstraat kwamen te hangen.  Ook de kustgemeenten Nieuwpoort, Koksijde, De Panne bleven niet gespaard maar daar bleef het vooral bij omgewaaide bomen.  In Oostduinkerke waaide dan weer een overkapping van een terras weg.  
Voorjaarsstorm richt veel schade aan in de westhoek
Foto FVL
Voorjaarsstorm richt veel schade aan in de westhoek
Foto FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws