BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Diverse politiezones komen drone technieken oefenen in de omgeving van Kuurns sport- en jeugdcentrum

Foto NSK
Foto NSK
Diverse politiemensen van de PZ Vlas, PZ Westkust, PZ Polder, PZ Riho en PZ Antwerpen verzamelden vandaag in Kuurne om er een gezamenlijke drone – oefening te houden in de omgeving van het Kuurnse sport- en jeugdcentrum.  Daarbij worden diverse drones ingezet en scenario’s geoefend.  Ook het speciale interventieteam TARES van de PZ Vlas verleende zijn medewerking aan de oefening.  “De PZ Vlas is in het bezit een drone en drie operatoren”, vertelt Thomas Detavernier, woordvoerder van de PZ Vlas, “Samen met de andere zones die hier vandaag aanwezig zijn vormen wij een samenwerkingsverband, waardoor de ploegen binnen alle deelnemende politiezones inzetbaar zijn.  Ook op andere vlakken werken wij al langer met deze collega zones samen, denken we maar aan IT, intern toezicht en de hondenbrigade.  Met de opleidingsdag van vandaag willen wij er alvast voor zorgen dat alle aanwezige drone operatoren de broodnodige ervaring en expertises kunnen opdoen.”  Nog tot tien uur deze avond blijft de politie oefenen in Kuurne.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Chiro Sint-Michiel

Chiro Sint-Michiel 70 jaar jong

KUURNE – Komend weekend viert Chiro Sint-Michiel zijn 70ste verjaardag. Twee jaar geleden werd de jeugdvereniging nog uitgeroepen tot de grootste werking van West-Vlaanderen, met