BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Fastned opent zijn 19 de snellaadstation bij shoppingcenter Quurne

Foto NSK
Foto NSK
Dinsdagnamiddag heeft Fastned zijn negentiende snellaadstation voor elektrische wagens geopend op de parking van het plaatselijke Jumbo filiaal gelegen aan de Ringlaan in Kuurne.   Het station telt drie laadzuilen, waaraan op hetzelfde moment telkens twee wagens kunnen geladen worden.  Elke laadplaats is goed voor een maximale capaciteit van 300kWh en de mogelijkheid bestaat om dit later nog te verdubbelen.  Het waren Tuur De Coninck, Country Manager van Fastned,  Bruno Janssens, managing director van vastgoedontwikkelaar Quest for Property, de ontwikkelaar van de site en Kuurns burgemeester Francis Benoit die de eer kregen om het nieuwe laadstation plechtig te openen en vervolgens een demosessie te geven.  “Ons snellaadstation is eigenlijk reeds operationeel van 27 december”, vertelt Tuur De Coninck, “Bestuurders van elektrische wagens vonden duidelijk sindsdien de weg ernaartoe gezien tot op heden  voor een equivalent van 200.000 km werd geladen aan onze snellaadpalen.  Elektrische rijders kunnen aan de nieuwe laadpalen in een kwartier tot 300 km bereik opladen met groene stroom van zon en wind.”  Quurne, een project van vastgoedontwikkelaar Quest For Property, wordt zo een belangrijke hub voor Fastned in het zuiden van de provincie. Naast het nieuw geopende snellaadstation in Kuurne, heeft Fastned ook nog snellaadstations in de provincie West-Vlaanderen aan de luchthaven van Oostende en twee in Roeselare.  Het snellaadstation van Quurne kon alvast rekenen op zowel de Belgische Benefic- als de Europese CPT-subsidie voor de plaatsing van snellaad-infrastructuur.  Fastned is een Nederlands bedrijf dat nu beschikt over 250 laadstations verspreid over Europa. Tegen 2030 zouden dat er op termijn 1.000 moeten gaan worden.
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws