BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Urban Mapping laat rijk vlasverleden opnieuw tot leven komen tijdens ‘De magie van de Vlasbloem’

Urban Mapping
Foto NSK
Van 31 maart tot 16 april vormt de beschermde vlasroterij Sabbe het unieke decor van een betoverend klank- en lichtspektakel over het rijke vlasverleden die onze regio kende.  Tijdens de 45 minuten durende show wordt het aanwezige publiek getrakteerd op een magische trip die doorspekt wordt door romantiek, avontuur, een vleugje geschiedenis en een knipoog naar de toekomst.  De productie van het lichtspektakel berust in de handen van het Kortrijks bedrijf Urban Mapping.  
Urban Mapping
Foto NSK
Naar aanleiding van 900 jaar Kuurne pakt het Kortrijks bedrijf Urban Mapping uit vanaf 31 maart tot en met 16 april met een videomapping die zal te bewonderen zijn op de site van de beschermde vlasroterij Sabbe.  Urban Mapping werd twee jaar terug onder de doopfont gehouden door Luc Stragier (60) en zijn zoon Alexander (28) beiden uit Roeselare.  Ondanks het bedrijf bij de start heel wat financiële pech kende door de coronapandemie,  blaken de twee zaakvoerders van zelfvertrouwen.  “Net zoals een vlasbloem maar kortelings bloeit, kan dit ook gezegd worden van de geschiedenis van de site waarop deze vertoningen zullen te zien zijn”, vertelt Alexander Stragier die ruim acht jaar ervaring heeft met het ontwikkelen en ontwerpen van audiovisuele ervaringen en architecturale projecties, “Tijdens het 45 minuten durende spektakel proberen we een leuk verhaal te brengen waarbij diverse aspecten van zowel de vlasindustrie, de gouden rivier, de roterij, de Leieslag en Kuurne aan bod komen.  Naast het verleden hebben we ook oog voor de toekomst van de roterij waar we te gast zijn met onze projectie en wie dacht dat vlas uit ons leven verdwenen was moeten we teleurstellen gezien we tevens laten zien waarin vlas nog steeds wordt verwerkt.  De rode draad doorheen onze videomapping is Eddy Eikelmuis, meteen een knipoog naar het natuurreservaat die aan de overzijde van de Leie is gelegen en waar de diertjes nog terug te vinden zijn.”    
Urban Mapping
Foto NSK
Urban Mapping is echter niet aan zijn proefstuk toe.  Het bedrijf bracht afgelopen jaar niet minder dan 29 vertoningen in binnen- en buitenland.   “We zijn best wel trots op onze realisaties die we reeds deden”, gaat zaakvoerder en creative director Alexander Stragier van Urban Mapping verder, “Lichtshows zijn niets nieuws.  Onze sterkte is echter het goede verhaal die we telkens opnieuw weten te brengen.  Afgelopen jaar waren we reeds meerdere malen in het buitenland aan het werk.  Zo denk ik onder meer aan projecten in Roubaix, Kopenhagen en Utrecht.  Maar ook in eigen land is er best wel veel interesse in onze projecten.  Onze Lumineuze Nachten werden dan ook al op diverse plaatsen in België opgevoerd.  Voor het verhaal van ‘De Magie van de Vlasbloem’ gingen we in zee met Geerwin Vandekerckhove uit Izegem die het scenario schreef.  Sinds augustus vorig jaar gingen we met dit scenario aan de slag met ons getalenteerd team van Urban Mapping die met heel veel enthousiasme momenteel de laatste hand aan het leggen is aan de vertoning.    Ons projectie-systeem die ter plaatse daarvoor wordt gebruikt  is een eigen uniek ontwerp en wordt in eigen beheer geproduceerd. Op de vijf meter hoge paal kunnen tot zes individueel geklimatiseerde projectoren worden bevestigd. Ieder systeem bevat een centrale server voor aansturing en monitoring en wat meer is, de systemen werken volledig autonoom. Ons projectie-systeem is elegant, plaatsbesparend, vandalismebestendig en vlot te installeren en kan vanop afstand bedient worden.  We zijn alvast heel dankbaar dat zowel de Intercommunale Leiedal als de gemeente Kuurne ons de kans geven om op deze prachtige historische- en inspirerende locatie onze projecties, animaties, geluidseffecten en lichtspektakel te laten opvoeren, die naadloos aansluiten op het 900-jarig bestaan van Kuurne. “  
Urban Mapping
Foto NSK
Wie een van de voorstellingen wenst bij te wonen die telkens rond 21 uur van start gaan, vanop de overdekte tribune, kan kaarten bestellen via de website www.magievandevlasbloem.be.  Volwassenen betalen 14 euro, kinderen komen erin voor 6 euro.  Parkeren in de onmiddellijke omgeving kan op de parking van Camber, De Matrassenkoning en Toolstation.  Verder is ook de parking van Lidl, Exterioo en X2O ter beschikking van de bezoekers van het lichtspektakel.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online