BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Bestuurster gekneld in voertuig na aanrijding met vrachtwagen te Diksmuide

Foto FVL
Foto FVL
Maandagmorgen omstreeks acht uur deed zich een zwaar verkeersongeval voor op de Oostendestraat te Leke, deelgemeente van Diksmuide. Een bestuurster van een Fiat Fiorino, afkomstig uit Gentbrugge, was op weg naar Diksmuide voor archeologische werken, toen ze in aanrijding kwam met een vrachtwagen, geladen met zakken gips. Door de enorme klap die gepaard ging met de aanrijding belandde de vrachtwagen een 50-tal meter verder aan de linkerzijde van de weg in de gracht. De zakken gips waarmee de vrachtwagen was geladen scheurden daarbij open en kwamen op het fietspad en in de gracht terecht. De Fiat tolde even rond en kwam uiteindelijk in de zijberm tot stilstand.
Foto FVL
Foto FVL
Gezien de bestuurster van de Fiat gekneld raakte in haar voertuig diende de brandweer ter plaatse te komen om de vrouw te bevrijden uit haar wagen.  Eenmaal uit het voertuig werd de vrouw met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.  De bestuurder van de vrachtwagen kon echter op eigen kracht uit zijn zwaar gehavende vrachtwagen klimmen, maar werd toch gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Foto FVL
Foto FVL
Door de klap lag het wegdek bezaaid met brokstukken.  Een verkeersdeskundige werd ter plaatse geroepen om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Oostendestraat in Leke bleef tot de middag afgesloten voor alle verkeer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en