BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage

Foto: Vorstenpaar bezoekt op Internationale dag van de brandweer brandweerpost Belgiek te Deerlijk

Brandweerpost Belgiek
Foto Samson
Hoog bezoek vandaag, op de Internationale dag van de brandweer, voor de brandweerkazerne van de hulpverleningszone Fluvia te Deerlijk.  Niemand minder dan koning Filip en Koningin Mathilde waren er op bezoek.  “Dat de brandweerkazerne de naam Belgiek meekreeg vond onze vorst top”, weet hulpverleningszonevoorzitter Francis Benoit, “Tevens was er ook een speciaal herdenkingsmoment die bijgewoond werd door ons vorstenpaar voor brandweersergeant Wouter Vancraeynest die in het jaar 2011 op drieëndertig jarige leeftijd om het leven kwam tijdens een dienstopdracht op de E17 ter hoogte van Deerlijk.” Het koningspaar nam ook ruimschoots de tijd om enkele brandweerdemonstraties bij te wonen.  ’s Morgens bezocht koning Filip en Koningin Mathilde  ook al het gemeentehuis van Deerlijk.  Een vijftigtal fans van ons koningshuis stonden hen tijdens hun aankomst reeds op te wachten.  Ook langs het parcours die ons koningspaar aandeed stonden heel wat enthousiaste Deerlijknaren om hen te begroeten.  Het was alweer 44 jaar geleden dat Deerlijk nog Koninklijk bezoek kreeg.
Koning Filip
Foto Samson
Brandweerzone Fluvia
Foto Samson
Koning Filip
Foto Samson
Brandweerzone Fluvia
Foto Samson
Gemeentehuis Deerlijk
Foto Samson
Koning Filip
Foto Samson
Brandweerpost Belgiek
Foto Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage