BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

#BAKEWITHLOVE burgemeesters bakken cupcakes

#BAKEWITHLOVE burgemeesters bakken cupcakes Stichting Alzheimer Onderzoek – Stopalzheimer organiseert elk jaar de cupcake-actie, waarbij woonzorgcentra, ziekenhuizen en mensen thuis cupcakes bakken en deze verkopen. De opbrengst daarvan gaat naar het Belgisch wetenschappelijk onderzoek dementie en opleiding van dementie-experten. Nieuw dit jaar is dat Vlaamse burgemeesters zich zullen inzetten voor de #BAKEWITHLOVE ACTIE! Door samen met de bewoners van de woonzorgcentra cupcakes of andere lekkernijen te bakken en deze te verkopen, willen ze niet alleen geld voor onderzoek en opleiding inzamelen, maar ook aandacht schenken aan mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Joost Martens, directeur van stopalzheimer.be: “Wij roepen alle burgemeesters op om samen met de bewoners van woonzorgcentra in hun gemeente lekkernijen te bakken en te verkopen. Ongeveer 70% van de bewoners van WZC hebben een vorm van dementie en zo worden ook zij actief betrokken bij deze actie.” Dit jaar werkt Stopalzheimer voor het eerst samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen om van de actie een nog groter succes te maken. De Expertisecentra Dementie zijn samen met andere partners onder meer de drijvende kracht achter dementie-vriendelijke gemeenten. Joost Martens, directeur van het expertisecentrum: “De cupcake- actie kadert perfect in de missie en visie van de Expertisecentra Dementie. We streven immers naar een samenleving, waar iedereen die met dementie te maken krijgt, zich gewaardeerd en ondersteund voelt. De door ons opgeleide referentiepersonen en onze regionale expertisecentra zijn dan ook vaak betrokken bij initiatieven, om een lokaal bestuur tot actie aan te zetten. De burgemeesters van Brugge, Nieuwpoort en Leuven doen alvast mee!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws