BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Big Jump: spring op 9 juli mee in de Leie voor een betere waterkwaliteit

spring mee voor proper water zonder plastic (juni 2023)
photo copyright ©GoodPlanet Belgium

Zondag 9 juli om klokslag 15 uur, nodigen LZSB.be, Gemeente Wevelgem, Stad Menen en de vzw GoodPlanet Belgium alle omwonenden uit om in de Leie te komen springen. Net als duizenden burgers over heel Europa en in de rest van België, vragen we aandacht voor de waterkwaliteit in lokale waterlopen en dit jaar ook voor de problematiek van plastic. Dit is de eerste Big Jump op dit stuk van de Leie. Na alle verhalen van onze grootouders, en overgrootouders die vroeger in de Leie zwommen, kan en mag het nu eindelijk nog eens en hopelijk in de toekomst nog meer.

Ben je bezorgd over de kwaliteit van onze waterwegen? Daar is alle reden toe. Momenteel voldoet geen enkele waterloop in België aan de Europese Kaderrichtlijn Water, die vereist dat al onze waterlopen in 2027 in ‘goede staat’ verkeren. Dat is betreurenswaardig. ”Met de Big Jump laten we zien dat we als burgers wakker liggen van de kwaliteit van onze rivieren”, zegt directeur van GoodPlanet Jo Van Cauwenberge. De kwaliteit van het water hangt onder meer af van de mogelijke aanwezigheid van verontreinigingen in het water. Daarom hebben we dit jaar gekozen om te focussen op het probleem van plastic dat nog te veel in onze waterwegen aanwezig is. Kom je mee springen om te laten zien dat jij proper water zonder plastic ook belangrijk vindt? Praktische informatie 9 juli, 15u – [Brug Lauwe -Wevelgem] Je kan niet alleen meedoen aan de Big Jump in Wevelgem-Lauwe, maar ook elders in het land. De andere plaatsen in het land waar je kan springen vind je op goodplanet.be/bigjump  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en