BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving, Wedstrijden

Jordy Vannett (23) uit Maldegem wint de aller eerste schlagerfestival zomereditie talentenjacht

Jordy Vannett Maldegem wint allereerste schlagerfestival talentenjacht juni 2023
V.l.n.r. Creative director Luc Koenen, Johan Veugelers, winnaar Jordy Vannett, Jo Vally, talentenjacht-presentator Marc Pinte (Radio2) (c) Luc Cassiman
Exact één maand voor het grote feest in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke op 15 juli e.k., bood muziekclub De Zwerver, de ideale setting voor de finale van de allereerste Schlagerfestival Zomereditie-talentenjacht. Na een bloedstollende liveronde met vijf topfinalisten, werd Jordy Vannett gekroond tot winnaar. Volgens juryleden Luc Koenen, Jo Vally, Johan Veugelers en Schepen Tom Dedecker helemaal terecht, al verliep het deliberatieproces moeizaam. “Er werd tijdens de deliberatie hevig gediscussieerd. Op een podium moet je het totaalpakket kunnen aanbieden aan je publiek. Daarom keek ik niet alleen naar zangtalent, maar ook naar présence, persoonlijkheid, look en feel, het volledige plaatje. Er sprongen een aantal mensen uit, maar uiteindelijk hebben we de voorzitter laten beslissen”, klinkt het bij Jo Vally. Ook Johan Veugelers nam zijn taak als jurylid zeer ernstig: “Het was een zware taak die op onze schouders rustte, want uiteindelijk is muziek toch heel persoonlijk. Het is zelfs moeilijk om daar een wedstrijd van te maken. We hebben met een open blik gekeken naar alle kandidaten. Het was heel close, want elke finalist had wel een sterkte. Wat ik Jordy nog kan meegeven als tip is om ultiem te genieten, want je staat niet elke dag op zo’n groot podium. De rest komt vanzelf wel goed.”
Jordy Vannett Maldegem wint allereerste schlagerfestival talentenjacht juni 20230 (2)
V.l.n.r. Schepen van Toerisme Tom Dedecker, Johan Veugelers, Luc Koenen, Jo Vally (c) Luc Cassiman
Jordy heeft enorm veel zin in zijn optreden tussen de grote artiesten, maar het had niet veel gescheeld of er was geen sprake geweest van zijn deelname: “Ik treed al 8 jaar op, kleinschalig weliswaar, maar ik heb een goedgevulde agenda. Ik had mezelf voorgenomen om niet meer deel te nemen aan wedstrijden, maar deze kans kon ik echt niet laten liggen. Gelukkig maar! Ik had het mijn medekandidaten ook echt gegund, maar het is natuurlijk altijd leuker als je zelf wint. Ik zal mij in de komende weken voorbereiden door heel wat nieuwe muziek in te oefenen. Ik ga extreem in muziekkeuze: pas het dak er af gaat en alles in functie staat van een dik feest en goeie ambiance, is het voor mijn part geslaagd. Ik smijt mij 200%!” Tijdens de finale kreeg Jordy iedereen van zijn stoel met de Dorothee Vegas & Like Maarten remix van de Vlaamse hit ‘Allemaal’ van Wim Soutaer. Of dat nummer ook de eindselectie zal halen en te horen zal zijn op 15 juli in Middelkerke, ligt nu in de handen van creative director Luc Koenen. Hij heeft het hele traject mee gevolgd en kijkt tevreden terug: “De preselectie is goed verlopen en we hebben duidelijk de juiste mensen eruit gekozen. Echt chapeau ook voor de prestaties van de andere deelnemers zonder ervaring. De deliberatie was inderdaad niet gemakkelijk, maar de jury vormde een goede mix. Jo en Johan letten meer op de zang, ik meer op de présence en Schepen Dedecker representeerde de reguliere ticketkoper van Het Schlagerfestival. Ik zie iedereen die hier vandaag heeft gestaan passen in ons totaalplaatje, maar we hadden maar plaats voor één talent. Nu we onze winnaar kennen, kunnen we bespreken welk liedje hij zal brengen, en de kans bestaat erin dat we zelfs voor meerdere nummers gaan.”
Jordy Vannett Maldegem wint allereerste schlagerfestival talentenjacht juni 2023 (3)
Winnaar Jordy Vannett (c) Luc Cassiman
Het Schlagerfestival Zomereditie gaat op zaterdag 15 juli 2023 door in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke en wordt gepresenteerd door Kim Debrie. Naast Jordy Vannett, de winnaar van de talentenjacht, staan ook Christoff, De Romeo’s, Luc Steeno, Jo Vally, Bram & Lennert, Johan Veugelers en Jettie Pallettie op de line-up. Meer info & tickets: https://www.schlagerfestivalzomer.be Schlagerfestival Middelkerke Proximus pop-up arena juni 2023    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving, Wedstrijden