BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Voortaan kunnen Leila, Lola, Mia en Isidoor rekenen op de goede zorgen van hun 17 meters en Peters

Groene Long
Foto NSK
Vrijdagavond hebben de 17 meters en peters die zich vrijwillig aanboden bij de gemeente Kuurne om een oogje in het zeil te houden op de vier ezels die permanent verblijven in de Groene Long kennis kunnen maken met de dieren.  Door de aanstelling van deze meters en peters wil de gemeente alvast verwaarlozing van de dieren tegen gaan.  “Wie zich engageert als meter of peter diende eerst een vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen die hen het exclusieve recht geeft om de weide waarop de dieren zitten te betreden”, legt Jille Holvoet van de groendienst van de gemeente Kuurne uit, “De 17 meters en peters zullen via een beurtrol toezicht houden op de dieren.  In de zomermaanden houdt dit in dat ze de dieren op regelmatige basis zullen voorzien van vers water, terwijl de meters en peters tijdens de wintermaanden de dieren zullen moeten bijvoederen.   Daarnaast houden de aangestelde meters en peters tevens zicht dat er geen vreemde voorwerpen zich bevinden in de weides waar de dieren verblijven.”  Als dank wil de gemeente Kuurne jaarlijks een ezelsdrink voorzien voor de 17 vrijwilligers.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online