BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Nieuw wereldrecord tapijtenstapelen in Wevelgem

Record tapijt stapelen Demuynck Wevelgem (juni 2023) Filip Demuynck (52), bestuurder van Tapijten Demuynck uit Wevelgem, verbeterde vorig weekend nog eens zijn wereldrecord tapijtenstapelen. Met de hulp van familieleden en kennissen maakte hij vorige zaterdag een hoop van 550 tapijten. Een deurwaarder stelde officieel vast dat de tapijtentoren maar liefst 7 meter en 20 cm hoog was. Daarmee verbeterde Filip zijn vorig record met 68 centimeter.

“Honderden tapijten op elkaar leggen, het is geen sinecure. Dat bleek ook toen zaterdagnamiddag op een bepaald moment een deel van de stapel naar beneden viel. Er zat niets anders op dan de tapijtenberg opnieuw op te bouwen”, zegt Filip Demuynck. “Alle goede dingen bestaan uit drie. Daarom was dit mijn laatste wereldrecordpoging. Tapijten Demuynck viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Het belooft druk te worden in de winkel en daar ga ik me dan ook volledig op focussen.”

 Tapijten Demuynck  werd opgericht in 1972 door André Demuynck, Filips vader. Het Wevelgemse bedrijf verwierf al gauw faam in binnen- en buitenland dankzij de immens grote voorraad. Tapijten Demuynck  is de enige Belgische winkel, die zelf tapijten ontwerpt en distribueert. In het atelier wordt maatwerk verzorgd, zelfs aan korte deadlines. Naast de klassieke Oosterse tapijten en Aziatische tribal rugs, heeft het bedrijf ook een uitgebreid gamma van mooie, eigentijdse tapijten van Belgische makelij.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert