BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Road Rock haalt Triggerfinger en Intergalactic Lovers naar 2-daags festival

Affiche vrijdag A4_HR-1

Tijdens het weekend van 25 en 26 augustus gooit Road Rock zijn poorten open voor een 2-daags festival op de paradijselijke Vlaskouter in Kuurne. Zomerse vibes met food trucks, een open air disco met alles erop en eraan, een live music contest en natuurlijk: wervelende optredens! Dit alles aan elkaar gepraat door comedian William Boeva. Terug naar de roots Het mooiste rockfeest van Vlaanderen duurt dit jaar twee dagen. Daarmee keert Road Rock terug naar de roots, waarbij de eerste dag alle aandacht gericht is op aanstormend talent, en een tweede dag waarop de gevestigde waarden het terrein in vuur en vlam jagen. Met de traditionele live music contest biedt de organisatie een unieke kans aan nieuwe bands om landelijke naamsbekendheid te verwerven. Hoor je een geweldig nummer op de radio van een band die je nog niet kende? Dan bestaat de kans dat de festivalgangers van Road Rock je voor waren. Don’t miss out! Veelzijdige line-up Road Rock is een festivalbeleving voor het hele gezin, en biedt het voor elk wat wils. Of je nu houdt van melodische rock, singer-songwriter acts, elektronische muziek of 80s-klassiekers, op Road Rock maken we er een onvergetelijk feest van! Dit jaar doen we dat met een line-up die letterlijk niemand onbewogen laat. Tussen het gitaargeweld door zorgt comedian William Boeva voor de nodige ambiance. Triggerfinger Ondertussen een vaste waarde in ons Belgisch rocklandschap. In 2010 braken deze sharp dressed men door met “All this dancin’ around”. Sindsdien leerden ze het publiek alle hoeken van de kamer zien met diverse stijlen, invloeden en experimenten – waaronder het onverwachte succes van “I Follow Rivers”, een cover van Lykke Li. Dat wordt dus keihard dichtsnoeren die sandaaltjes, als je niet van je sokken geblazen wil worden door deze bende! Intergalactic Lovers Via het nummer “Delay” maakt het publiek kennis met het warme, melodische geluid van de band, en de waanzinnige stem van Lara Chedraoui. Meteen riep Studio Brussel het nummer uit tot hotshot. Sindsdien is de band razend populair op alle mogelijke kanalen, van spotifylijstjes, over radiosessies tot festivals. Nummers als “Fade Away” en “Lost” laten de gloed van een late namiddagzon in je hoofd schijnen, “River” en “Fears” stuwen je dan weer door een wervelende vibe.

Sons Een noisy garage band ontstaan uit de vriendschap van hun vaders (vandaar de naam) die het in 2018 schopte tot één van de finalisten van De Nieuwe Lichting op StuBru. Met hun nummer “Ricochet” schoten ze meteen raak, en met “Waiting On My Own” waren ze met ze met geen paarden uit de Afrekening te krijgen. Stef Kamil Carlens & band Stef Kamil Carlens liet zich voor het eerst opmerken in de jaren ’90 met zijn band Moondog Jr. (later Zita Swoon). Ook zong en baste hij mee bij dEUS. Naast zijn passie voor muziek is hij beeldend kunstenaar, en werkte hij mee aan film- en theaterproducties. Stef Kamil Carlens op zijn zachtst gezegd een kleurrijke persoonlijkheid, en dat merk je ook aan zijn verschijning. Vandaag maakt hij ijzersterke songs zoals “Empty World” en “Making Butter, Baking Bread”. Meltheads Vorig jaar walste Meltheads over het grote publiek met hun single “Naïef”, maar daarvoor hadden ze al een history. Zo hadden in 2018 al een stevige live-reputatie, en verschenen ze op festivals als Pukkelpop en Lokerse Feesten. Ze werden finalist in De Nieuwe Lichting, en op Humo’s Rock Rally haalden ze de tweede plaats. Raman Het geluid van Simon Raman is moeilijk samen te vatten in een paar zinnen. De emoties in zijn songs vloeien vaak in elkaar over. Van stuwende Southern Blues riffs tot melancholische sleeptouwmomenten. Een perfect voorbeeld hiervan zijn de nummers “Mantra” en “Big Sky Country”. Ruby Grace Ruby Grace laat zich omschrijven als een mix van kitsch elementen met electropop beats en soul. Haar stem doet velen denken aan de veel te jong overleden Amy Winehouse. De Vinylen Ondertussen een vaste waarde op Road Rock! De Vinylen draaien een eclectische mix van disco, indie, new wave en rock uit de jaren 70, 80, 90, … Van heel fout tot coole rock-‘n-roll, en dit enkel met vinylplaten. Hey! Ho! Let’s Go! The ObsCure Op vrijdag zal The ObsCure het mooie weer maken op de festivalweide. Deze tribute band brengt een diverse playlist met alle The Cure hits. De stem van zanger Dirk Vreys ligt verbazingwekkend dicht bij die van Robert Smith, in de eigen versies die The ObsCURE brengt van bekende The Cure nummers.
Road Rock Kuurne (juni 2023)
Vlnr: Francis Benoit, Dieter de Waele, Geert Lefevre en Dirk Callens
900 jaar Kuurne Ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van Kuurne, nodigt de organisatie samen met het gemeentebestuur iedereen uit op Road Rock. Vrijdag 25 augustus kan je als inwoner gratis van een spetterende festivaldag genieten met familie en vrienden. Vanaf 19u zijn alle Kuurnenaars van harte welkom. Met samenwerking van KSA Ambroos, Castor (de vroegere Rijzende Ster) en heel wat Kuurnse handelszaken. Quindo

Het hele jaar enorm uitgekeken naar Road Rock, maar kan je er door omstandigheden niet bij zijn? Geen nood, we zijn live te horen via de audio stream op Quindo. Klik die radio aan, en laat je verbeelding voor de festivalsfeer zorgen. Youth For Music Road Rock werkt nauw samen met Youth for Music, een initiatief dat kwetsbare jongeren de kans biedt om hun muzikaal talent te ontwikkelen. Youth For Music staat in voor de huur van de instrumenten én de coaching van de leerlingen. Door het muzikaal opleidingstraject van dichtbij te volgen, stimuleert Youth For Music een zinvolle vrijetijdsbesteding bij de doelgroep die dit het meest verlangt. Waar dit tot vorig jaar een samenwerking was met enkel Stad Kortrijk, wordt dit nu verder uitgebreid met de stad Harelbeke en Kuurne.

Alle informatie vind je op www.roadrock.be

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws