BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Update: Valschermspringer zwaargewond nadat hij neerstort in centrum van Ledegem

Vliegveld Moorsele Vrijdagavond even na 20 uur is een 46-jarige man uit de regio Gent zwaargewond geraakt toen de parachutesprong die hij maakte foutief afliep.  Volgens ooggetuigen kwam de man in de problemen toen het plotseling misliep met zijn hoofdparachute.   Ondanks de valschermspringer in allerijl nog probeerde om zijn reserveparachute te trekken kon dit toch niet voorkomen dat het slachtoffer hard tegen het wegdek smakte in de Kortwagenstraat in het centrum van Ledegem die op een boogscheut van het militair vliegveld van Moorsele, waar de man even daarvoor  met een vliegtuig was opgestegen, is gelegen.  Als bij wonder overleefde de valschermspringer het ongeval al raakte deze bij het ongeval zwaar gewond aan de onderste ledematen en liep de man eveneens een klaplong op.  Het slachtoffer werd overgebracht naar het AZ Delta ziekenhuis te Rumbeke (Roeselare).  Zaterdag kon bevestigd worden dat de toestand van het slachtoffer ondertussen stabiel is.  Het slachtoffer was echter een ervaren valschermspringer die deelnam aan een sprong met 17 personen.    Meteen stelde het parket een deskundige aan die de omstandigheden van het ongeval onderzocht.  Uit analyse van de camerabeelden die een van de andere deelnemers maakte en de meetapparatuur die het slachtoffer bij zich droeg, bleek dat het gaat om een inschattingsfout. De deskundige stelde eveneens vast dat er geen inmenging was van derden en dat ook de uitrusting normaal functioneerde. Op de beelden is onder andere te zien dat het slachtoffer plots begon te tollen.  De gebruikelijke procedure is dan om de hoofdparachute af te gooien en de reserveparachute te activeren, maar dat gebeurde echter te laat en te laag. Daardoor maakte de valschermspringer een val die vergelijkbaar is met een val vanop de tweede verdieping van een gebouw en kwam daarbij op de rijweg terecht.   Vliegveld Moorsele    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en