BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving, Sport

Afgestudeerd in sportmanagement via afstandsonderwijs en meteen een jobaanbieding rijker

Vives Afstandsonderwijs Kevin Maselis

Dankzij afstandsonderwijs

Ruim dertig jaar al bewijzen studenten van VIVES op afstand, dat een drukke baan, een gezin, topsport of een langdurig verblijf in het buitenland voor studie geen hindernis hoeven te zijn. Kevin Maselis had steeds een passie voor sport maar werkt eigenlijk al 13 jaar bij Fluvius, eerst als technieker om daarna door te groeien als werfcoördinator. Helaas bleek hij niet gelukkig te worden van zijn job. Hij behaalde vroeger verschillende attesten zoals A2 elektriciteit, maar geïnspireerd door zijn vrouw, ex-VIVES student die zich op latere leeftijd omschoolde, wou hij ook een bachelor diploma behalen en zijn sportdroom najagen. Door zijn stage bij Flanders Classics met zijn laatste vakken te combineren, studeerde hij vervroegd af in 4 jaar in plaats van 4,5 jaar en is hij zo de eerste afgestudeerde van de richting bachelor bedrijfsmanagement, afstudeerrichting sport- en cultuurmanagement, met specialisatie sportmanagement die 4 jaar geleden het levenslicht zag aan de VIVES Hogeschool.

Carrièreswitch

Een carrièreswitch, enkel en alleen mogelijk gemaakt, door 4 jaar zwoegen en zweten voor dat diploma, is het gevolg. Kevin mag starten op 18 september als eventmanager bij Flanders Classics. Zijn taken zullen gelijkaardig zijn aan die van tijdens zijn stage: organiseren van profkoersen (zoals bijvoorbeeld Gent-Wevelgem), 1000 km voor Kom op tegen Kanker,… Alles van voorbereiding tot de afhandeling van die evenementen, zal hij voor zijn rekening nemen. A dream come true voor Kevin. “Efficiëntie bij het studeren, doorzettingsvermogen, maar ook niet altijd té streng zijn voor jezelf (vakken kan en mag je ook meenemen naar het volgende jaar) en de passie voor sport waren wel een must om mijn diploma te behalen, “ aldus een trotse – met onderscheiding – afgestudeerde student Kevin. “Het leven is te kort om een job te doen waar je niet gelukkig van wordt. Soms moet je durven springen in het leven, “ lacht Kevin.

Koploper in Vlaanderen

Al duizenden studenten vonden de afgelopen dertig jaar hun weg naar het werkveld, dankzij een graduaats- en bachelors diploma. Op dit moment studeren er bij VIVES meer dan 3700 studenten op afstand. Hiermee is de hogeschool, de koploper in Vlaanderen. Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. Kennis, inzichten en vaardigheden verwerven via zelfstudie, maar alles met de nodige (digitale) begeleiding. Het studiemateriaal is zoveel mogelijk digitaal en aangepast. Handboeken en cursussen zijn te koop via een webshop. Extra oefeningen, ondersteund beeldmateriaal of proefexamens worden via het digitale leerplatform Toledo aangeboden. 

Begeleiding op afstand

Tijdens de opleiding wordt begeleiding voorzien door docenten e.a. Zij geven feedback op ingediende opdrachten, examens en beantwoorden individuele vragen (via mail, Teams, telefonisch, persoonlijk …). Ook de praktijk- of stagebegeleiders staan paraat om studenten tijdens stageperiodes intensief te begeleiden. Ze zoeken flexibele oplossingen om stageperiode(s) te matchen met de lopende jobs. Zo wordt het aantal verplichte contactmomenten beperkt tot een minimum. Een aantal opleidingen plant ook enkele niet verplichte lesmomenten, om medestudenten te ontmoeten. 

Ruim aanbod van examenmomenten

Niet alleen de studie kan gespreid worden naar eigen keuze, maar ook de examens. In vergelijking met dagonderwijs, waar de eerste zittijd wordt gespreid over januari en juni, biedt afstandsonderwijs meer examenmomenten over het hele academiejaar heen. Wat maakt dat men zich kan concentreren op één vak, examen aflegt, en dan de aandacht een volgend vak kan richten.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Samenleving, Sport

Vliegende start voor Drone Dock in Oostende

POM West-Vlaanderen opende op dinsdag 26 september officieel Drone Dock naast het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Hogeschool VIVES neemt de uitbating