BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Update: Twee dodelijke slachtoffers na inferno te Wijtschate

Inferno te Wijtschate
Foto FVL
De gevolgen van een aanrijding tussen een bestelwagen en een trekker – oplegger hebben dinsdagmorgen voor een waar inferno gezorgd in de Rijselstraat in Wijtschate.   Toen dinsdagmorgen een vrachtwagen de N336 volgde vanuit de richting Komen richting Ieper liep het grondig mis op het kruispunt met de Komenstraat.  Een bestelwagen die vanuit de richting van Mesen kwam, stak op dat ogenblik het kruispunt over waardoor een aanrijding onvermijdelijk werd.   Door de impact die daarmee gepaard ging werden beide voertuigen weg gekatapulteerd tegen een woningrij waarna zowel de vrachtwagen als de bestelwagen onmiddellijk in lichterlaaie stonden.  Voor de chauffeur van de bestelwagen kon geen hulp meer baten, de bestuurder overleed ter plaatse.  De bestuurder van de vrachtwagen, een man uit Komen, werd zwaargewond en met brandwonden in kritieke toestand overgebracht naar het UZ van Gent.  Later op dag overleed ook de bestuurder van de vrachtwagen aan de verwondingen die hij opliep bij het ongeval.  Ook een buurtbewoonster raakte lichtgewond door het ongeval en kreeg ter plaatse de nodige verzorging.  Minstens twee woningen zijn volledig uitgebrand door het ongeval, twee andere woningen zijn zwaar beschadigd.  Ondanks het vuur onder controle is, is de brandweer nog steeds aan het nablussen.   Een twaalftal buurtbewoners worden opgevangen in een nabijgelegen zaal van de stad Mesen. De gemeente Heuvelland houdt noodwoningen ter beschikking van de betrokkenen.  Het parket kwam ter plaatse en heeft een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld.
Inferno te Wijtschate
Foto FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen