BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Hogeschool VIVES ontvangt hybride bus van IVECO om te gebruiken in Technology-opleidingen

VIVES hybride bus IVECQ voor gebruik in technology-opleidingen Opnieuw een mooi verhaal voor de toekomstige studenten van het graduaat voertuigtechnieken en de bachelor autotechnologie bij Hogeschool VIVES. Nadat de opleidingen vorige maand een Tesla in ontvangst namen, schenkt IVECO hun nu een hybride bus van TEC, de Waalse tegenhanger van De Lijn. Uniek in Vlaanderen Het wagenpark van de opleiding groeit de laatste jaren sterk. Recent nam VIVES een hypermoderne Tesla in ontvangst om de studenten van het graduaat voertuigtechnieken en de bachelor autotechnologie optimaal voor te bereiden op de mobiliteitstransitie. Dat was al een mooie aanvulling op hybride wagens van Mercedes en Volvo, een BMW I3, een Toyota MIRAI, een Nissan Leaf, en verschillende elektrische scooters en elektrische fietsen.  Serie hybride bus Nu komt daar dus een hybride bus bij, geschonken door IVECO. Thomas Vanhalst, opleidingshoofd autotechnologie: “De bus rijdt in dit geval volledig elektrisch. De motor laadt enkel de accu bij indien nodig. We kunnen terugvallen op sterke samenwerkingen met onze partners. Op die manier maken onze studenten kennis met de modernste technologieën. Dat geeft ze echt een voorsprong als ze straks het werkveld intrekken.” Samenwerking met bedrijven IVECO is een internationale producent van vrachtauto’s en autobussen. Het bedrijf schonk naast de hybride bus ook alle technische info en software aan Hogeschool VIVES. Op die manier kunnen studenten de bus van A tot Z uitlezen, zoals de elektrische aandrijving en accu. “Als hogeschool vinden we het belangrijk om mee te evolueren met de transities die we doormaken als maatschappij. Bij autotechnologie en voertuigtechnieken draait het uiteraard rond mobiliteit en energie. Samenwerkingen met bedrijven als Tesla en IVECO zijn de toekomst, ook naar betaalbaarheid van moderne apparatuur en infrastructuur binnen onze opleidingen”, aldus Veerle De Mey, directeur van de groep biotechniek en Technology. Waterstof Hogeschool VIVES blijft eveneens sterk inzetten op waterstof. Thomas Vanhalst: “We beschikken over meerdere collega’s die onderzoek doen naar waterstoftoepassingen. Vorig jaar openden we ons waterstofonderzoekscentrum. Onze onderzoekers volgen de trends op de voet en vertalen die vanuit hun rol als docent naar lesmateriaal.”    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws

Vliegende start voor Drone Dock in Oostende

POM West-Vlaanderen opende op dinsdag 26 september officieel Drone Dock naast het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Hogeschool VIVES neemt de uitbating