BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kerk verrijst op kampplaats KSA Leiezonen uit Kuurne

KSA Leiezonen Kuurne Dat KSA Leiezonen uit Kuurne niet verlegen is om een stunt bewees de jeugdvereniging in het verleden al meermaals.  Dit jaar verrees op hun kampplaats in Bohon, een plaats in de buurt van Durbuy, zelfs een gigantische kerk die mee deel uitmaakt van het kampavontuur.  “De afgelopen jaren bouwden we ook al een Vikingschip en het Colloseum na”, vertelt Sebbe Benoit, van KSA Leiezonen, “Ons bouwwerk dit jaar heeft een lengte van zes meter op vier meter breed en negen meter hoog.  De kerk die we bouwden biedt plaats aan een 50 tal personen en het klokje in onze klokkentoren werkt zelfs echt.  Aanleiding voor de bouw van deze kerk is ons thema die dit jaar de sekte van Muliercum Ubera is.   Na het kamp zullen de onderdelen grotendeels terug meegenomen worden richting Kuurne voor hergebruik bij volgende kampen.  Enkel de toren van negen meter hoog zal op de laatste kampdag in brand worden gestoken.   De voorbereidingen voor deze kerk zijn niet over één nacht ijs gegaan, al mogen we van geluk spreken dat iemand van onze oud-leiding houdbewerker is.  Zijn kennis is dan ook een welgekomen aanvulling om onze ideeën om te zetten in werkelijkheid.”  Eerder dit jaar verscheen op de Facebookpagina van de jeugdvereniging al een oproep om wie plaatmaterialen had staan waar hij af van wilde te doneren aan KSA Leiezonen.  Met hun prachtig bouwwerk die werd gerealiseerd in Bohon is meteen duidelijk geworden waarvoor dit plaatmateriaal nodig was.  De toren van het kerkje werd een maand geleden al in elkaar geknutseld in een loods, maar de rest van de kerk werd op twee dagen tijd ter plaatse opgebouwd.  Vooral de negen meter hoge torenspits optrekken was deze keer de uitdaging die ze dienden aan te gaan. KSA Leiezonen Kuurne KSA Leiezonen Kuurne KSA Leiezonen Kuurne

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online