BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kuurne verliest volksfiguur door overlijden van ezel Carla

Carla
Foto NSK
Droevig nieuws deze week uit Kuurne, gezien de ezelsgemeente een volksfiguur verliest.  Deze week overleed namelijk Carla, de ezel die elk jaar op diverse evenementen in Kuurne een graag geziene gast was.   Of het nu de Ezelsfeesten, de kinderfoor, de opening van Duponzoo, de bekendmaking van de ezelsstraatnamen, de palmprocessie of nog tal van andere evenementen was, ezel Carla was van de partij.  Heel wat kinderen hebben dan ook doorheen de jaren even op de rug van Carla doorgebracht, burgemeester Francis Benoit viel er zelfs ooit eens af.  Ezel Carla kan omschreven worden als een kalme , tamme ezel die iedereen graag zag.  Ezel Carla behoorde toe aan eigenaar Luc Vandeputte die in 2018 werd opgenomen als confrater  in de Confrérie van het Ezelskruiske omwille van zijn aanwezigheid op heel wat Kuurnse evenementen met ezel Carla.  We wensen Luc alvast veel sterkte toe. Carla Palmprocessie 2023 NSK_4

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online