BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Stroompanne bij 5000 gezinnen door graafwerken

Stroompanne bij 5000 gezinnen door graafwerken
Foto: FVL
In de Terreststraat in Houthulst is deze morgen omstreeks 8.53u een werknemer verbrand geraakt bij graafwerken nadat hij een elektriciteitskabel had geraakt. Hierdoor kwamen meer dan 500 gezinnen en bedrijven in Houthulst, Klerken en Zarren zonder stroom te zitten. “De diensten van Fluvius werden ter plaatse gestuurd en konden na een half uur 80% van de gezinnen en bedrijven terug van stroom voorzien. Het ging om een kabeldefect door een schadegeval op het middenspanningsnet tussen twee cabines nadat een werknemer (niet Fluvius) bij graafwerken een elektriciteitskabel had geraakt.” Aldus David Callens, woordvoerder Fluvius. De werknemer werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Intussen probeert men om de laatste elektriciteitscabines te hervoeden en iedereen terug van elektriciteit te voorzien, enkele straten in Klerken en Zarren zouden momenteel nog hinder ondervinden. Nadien zal het defect hersteld worden. Peggy Van Reeth, woordvoerster Telenet: “Wij kunnen inderdaad bevestigen dat er deze ochtend om 8u53 een stroompanne is geweest in de Terreststraat in Houthulst. Hierdoor waren ongeveer 5000 gezinnen en bedrijven enige tijd zonder stroom.” “Omstreeks 10u was iedereen terug voorzien van stroom.” “Tijdens werken thuis bij een Telenet klant moest de technieker graafwerken uitvoeren en raakte per ongeluk de stroomkabel. De handschoen van de technieker raakte daarbij verbrand waardoor hij brandwonden aan zijn hand heeft opgelopen maar verkeert niet in levensgevaar.”
Stroompanne bij 5000 gezinnen door graafwerken
Foto: FVL
Stroompanne bij 5000 gezinnen door graafwerken
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal