BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Toerisme Leiestreek vzw organiseert Plat’eau in Oostrozebeke

Toerisme Leiestreek Plat'eau Oostrozebeke

Uniek

Plat’eau is een nieuw eventconcept dat bestaat uit een familievriendelijke, interactieve beleving aan het water. Vier unieke personages vertellen een boeiend verhaal en schotelen kinderen leuke spelletjes en opdrachten voor. Ondertussen genieten de volwassenen van lekkers bij drank- en foodstanden. De derde editie ging door op zondag 16 juli in de Mandelmeersen in Oostrozebeke. Er volgt nog één editie van Plat’eau in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) op 5 augustus. Plat’eau kadert binnen een ruimer aanbod aan nieuwe events onder de noemer ‘WaterSferen’. In 2023 zet Toerisme Leiestreek vzw namelijk volop in op het thema ‘vakantie aan het water’. Om extra beleving te creëren, werden drie nieuwe eventconcepten ontwikkeld, telkens bestaande uit meerdere edities. Ieder event gaat door op een zorgvuldig geselecteerde locatie aan het water; soms is dat aan de Leie maar ook de Schelde, de Mandel, Oude Leie- en Scheldearmen en andere waterlopen of -plassen komen aan bod. De WaterSferen-events zijn een initiatief van Toerisme Leiestreek vzw in samenwerking met eventbureau Festor en de deelnemende steden en gemeenten.

Oostrozebeke

Voor de derde editie van Plat’eau waren bezoekers te gast in Oostrozebeke. Een waternimf vertelde een inspirerend verhaal, kinderen leerden zwemmen in een visschool en nog veel meer. Dit alles vond plaats in het mooie decor van de Mandelmeersen, een groenzone langs de Mandel met fiets- en wandelpaden en een nieuw ingerichte picknickzone.

Meer van dat

Wie deze editie van Plat’eau misliep, kan zich nog inschrijven voor de laatste editie aan de Leie in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) op zaterdag 5 augustus. Tickets kosten €2,50 per kind (3 tot 14 jaar); ouders en volwassen familieleden kunnen gratis deelnemen. Meer info over Plat’eau en hoe je tickets kan kopen, vind je op www.toerismeleiestreek.be/watersferen.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws