BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Toerisme Oost-Vlaanderen werkt verder aan bewegwijzering van nieuw wandelnetwerk Scheldevallei

Toerisme Oost-Vlaanderen bewegwijzering nieuwe wandelnetwerken Scheldevallei

Wandelaars kunnen eerste trajecten uitstippelen op online routeplanner

Toerisme Oost-Vlaanderen realiseert een nieuw wandelnetwerk in de Scheldevallei. Momenteel wordt volop werk gemaakt van de plaatsing van de bewegwijzering. De bijhorende wandelnetwerkkaart volgt pas na de zomer, maar wandelaars kunnen nu al op stap gaan langs bepaalde trajecten van het nieuwe wandelnetwerk Scheldevallei in Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke en Aalst. Waar precies, staat aangeduid op www.routen.be/wandelrouteplanner

Paaltjes in het landschap

Wie in de regio woont of er wel eens langs gaat, heeft het al gemerkt: Toerisme Oost-Vlaanderen is volop bezig met het plaatsen van houten palen met bijhorende wit-rode knooppuntbordjes in de gemeenten Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke en Aalst. De palen horen bij een nieuw wandelnetwerk in de Scheldevallei, een fijnmazig netwerk van meer dan 200 kilometer dat via knooppunten tal van bezienswaardigheden en natuurgebieden in de regio met elkaar verbindt. Het principe van wandelen met knooppunten is even handig als simpel: op de wandelkaart of de www.routen.be/wandelrouteplanner kies je een startpunt, om van daaruit je eigen routes langs de nummers uit te stippelen.

Volg de aanleg op de voet

De plaatsing van de palen is een van de laatste fases in de hele ontwikkeling van het wandelnetwerk. Op de online routeplanner www.routen.be/wandelrouteplanner is voortaan duidelijk te zien waar Toerisme Oost-Vlaanderen al palen plaatste. Op trajecten en knooppunten die niet rood zijn ingekleurd, kunnen wandelaars nu al hun eigen routes uitstippelen en zo een stuk van het nieuwe wandelnetwerk verkennen. Staat een traject nog in een rood vak, dan is het voorlopig nog niet routeerbaar. Nog even geduld dus om ook hier al op pad te gaan.  Hoe de aanleg op het terrein vordert, is te volgen op de routeplanner, want die wordt wekelijks geüpdatet. De wandelnetwerkkaart is vanaf midden september te koop op www.routen.be/webshop. Midden september zal Leentje Grillaert, gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen, het netwerk officieel openen.

Nog drie wandelnetwerken

Dit is het eerste wandelnetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen in de Schelde- en Dendervallei. Later volgen in drie fasen nog drie andere wandelnetwerken. Het tweede netwerk situeert zich in de Dendervallei op het grondgebied van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Herzele, Lede en Sint- Lievens-Houtem. De start van de realisatie is reeds voorzien in de tweede helft van 2023. Het derde netwerk bevindt zich op het grondgebied van Denderleeuw, Geraardsbergen, Herzele en Ninove en wordt voorgesteld in het najaar van 2024. Het vierde netwerk focust op de Scheldevallei (Kalkense Meersen-Donkmeer, uitbreiding op de rechteroever van de Schelde) en zal klaar zijn in de tweede helft van 2025. Eens alle netwerken gerealiseerd zijn, zullen wandelaars in het gebied op stap kunnen langs meer dan 1.000 kilometer aan bewegwijzerde paden. De wandelnetwerkkaart Scheldevallei is vanaf midden september te koop op www.routen.be/webshop.

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws